اثر بخشی آموزش تحلیل رفتار متقابل بر رضایتمندی زناشویی زنان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی تحکیم بنیان خانواده و نقش زن
  • کد COI اختصاصی: KHNT01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 899
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود اقبالی

دانشجو کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه گیلان

سیدولی الله موسوی

دانشیار روانشناسی دانشگاه گیلان

عباسعلی حسین خانزاده

استادیار روانشناسی دانشگاه گیلان

چکیده

پژوهش حاضر با هدف اثر بخشی آموزش تحلیل رفتار متقابل بر افزایش رضایتمندی زناشویی زنان انجام شد. روش پژوهش در این مطالعه از نوع شبه آزمایشی و جامعه آماری 30 نفر از مراجعین زن در شهر یزد بود که طبق پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ دچار اختلاف زناشویی بودند و به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در 2 گروه 15 نفره آزمایش و گواه قرار گرفتند. آزمودنیهای گروه آزمایش در 8 جلسه 90 دقیقهای تحت آموزش به روش تحلیل رفتار متقابل قرار گرفتند. متغیر رضایت زناشویی و مولفههای آن در قبل و بعد از مداخله مورد بررسی قرار گرفتند و همچنین در یک دوره پیگیری 2 ماهه مجددا این متغیر ارزیابی شد. به منظور بررسی و تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و در بخش آمار استنباطی از آزمون تحلیل کوواریانس و t همبسته استفاده شد. نتایج بدست آمده نشان داد، نمره رضایت زناشویی زنان گروه آزمایش درپسآزمون در مقایسه با گروه کنترل تفاوت آماری معناداری دارد. آموزش تحلیل رفتار متقابل موجب افزایش رضایت زناشویی میشود نتیجه آزمون t همبسته نیز نشان داد رضایت زناشویی در زنان در مرحله پیگیری در پس آزمون تفاوت معناداری ندارد و این تداوم اثر پژوهش را نشان میدهد. این یافتهها نشان میدهد، زنان با آگاه شدن از حالات شخصیتی خود، روابط ارتباطی خود را با همسرشان بهبود میبخشند، توان حل تعارضات زناشویی در آنها افزایش مییابد و از این طریق رضایت زناشویی آنها افزایش مییابد

کلیدواژه ها

تحلیل رفتار متقابل، رضایتمندی زناشویی، زنان متاهل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.