مقایسه عملکرد TBM بین روش های CSMوNTH در سنگ های سخت تونل قمرود قطعه دوم

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین در مهندسی عمران، معماری، محیط زیست و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CAECONF01_284
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 738
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا مشرفی فر

استادیار و عضو هیات علمی دکتر تکتونیک گروه زمین شناسی دانشکده علوم دانشگاه یزد

جواد غلام نژاد

دانشیار و عضو هیات علمی دکتر معدن گروه استخراج دانشکده معدن و متالوژی دانشگاه یزد

اسماعیل اعلایی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی گروه زمین شناسی دانشکده علوم دانشگاه یزد

چکیده

ماشینهای حفاری مکانیزه تمام مقطع، با توجه به قابلیتها و سرعتبالای حفاری در هر پروژهای بهعنوان یک گزینه مهم مطرح میباشند.بررسی عملکرد دستگاه حفار مکانیزه، بخش مهمی از هر پروژه حفر تونل بوده و میتواند نقش اساسی در انتخاب روش و نوع ماشین حفاری داشته باشد. در طی مطالعات طرحهای تونل بهمنظور تهیه برنامه زمانبندی اجرایی و کنترل هزینهها، تخمین قابلاطمینان از نرخ حفاری تونل موردنیاز است. برای تحلیل و ارزیابی عملکرد دستگاه حفاری روشهای مختلفی ارائهشده است. از آن جمله میتوان به مدل دانشگاه کلرادو CSM و مدل انستیتو تکنولوژی دانشگاه نروژ NTH نام برد . بر اساس این مقایسه مشخص شد، مدل CSM میتواند بهمنظور برآورد نفوذ اولیه و همچنین در طراحی دستگاه حفاری مورداستفاده قرار گیرد و مدل NTH قابلیت بهبود بخشیدن به نتایج نهایی روش CSM رادارند، چراکه با این روش ویژگیهای ناپیوستگی در مدل نهایی منظور میگردد. نتایج پیشبینی عملکرد مدلها به هم نزدیک است و به هر میزان که شکستگی در سنگ کاهش مییابد، نتایج نزدیکتری در خروجی مدلها خواهیم داشت

کلیدواژه ها

تونل قمرود، TBM ، مدلهای تجربی پیشبینی، CSM ، NTH

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.