بررسی روش های رانج-کوتا در تحلیل عددی مسئله ریمان با روش شبکه بولتزمن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF02_508
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن قدیانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگارامام (ره)، گروه مهندسی مکانیک

ولی انجیل الی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، گروه مهندسی مکانیک

چکیده

روش شبکه بولتزمن یک روش نسبتا جدید برای شبیه سازی جریان سیال است. این روش، باتوجه به سادگی الگوریتم و دیگر مزایای آن، در سال های اخیر به عنوان یکی از روش های موفق در دینامیک سیالات محاسباتی معرفی شده است. مهمترین محدودیت این روش نسبت به روش های کلاسیک دینامیک سیالات محاسباتی، مسئله ناپایداری آن در مسائل جریان سیال تراکم پذیر در اعداد ماخ بالاست. ایجاد توافق بین دقت روش و پایداری روش یکی از پرچالش ترین مشکلات در سال های اخیر بوده است و تنها مدل های انگشت شماری برای مسائل تراکم پذیر ارائه شده است. از انجا که کوچکی استنسیل مدل استاندارد شبکه بولتزمن، که به عنوان جایگزین دستگاه معادلات حاکم بر جریان سیال به کار می رود. آنرا برای روش های پردازش موازی بسیار مناسب ساخته است، هر تلاشی برای افزایش دقت و پایداری مدل های شبکه بولتزمن تراکم پذیر دارای استنسیل کوچک حائز اهمیت است. برای توسعه یک روش شبکه بولتزمن به مسائل تراکم پذیر، دراین پژوهش از یک مدل دو بعدی شبکه بولتزمن با استنسیل کوچک استفاده شده است. هدف این مقاله توسعه یک روش شبکه بولتزمن تراکم پذیر با استفاده از روش رانج-کوتا است. برای اعتبار سنجی و مقایسه نتایج از میان آزمون های عددی متداول در مسائل آئرودینامیکی مسئله لوله شوک مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج به دست آمده، حاکی از بالا رفتن دقت روش شبکه بولتزمن اولیه است.

کلیدواژه ها

روش شبکه بولتزمن، سیالات محاسباتی، روش راتج-کوتاه، جریان تراکم پذیر، مسئله لوله شوک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.