بررسی کیفیت جریان رودخانه آب ترکی حوضه بازفت در طراحی نیروگاه آبی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: نهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI09_284
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدسعید اسلامیان

دانشیار گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدرضا شاهمنصوری

دانشیار گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

سیدعلیرضا گوهری

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

کیفیت شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیک آب رودخانه ها بر روی بازده طرح های منابع آب تاثیر قابل ملاحظه ای دارد. از آن جمله خاصیت خورندگی و رسوب گذاری آب است که در طرح های برق آبی بایستی مد نظر قرار گیرد. هدف از تحقیق حاضر بررسی کیفیت جریان رودخانه آب ترکی با تاکید بر خورندگی شیمیایی، بیولوژیک و رسوب گذاری است. حوضه آب ترکی از زیر خوضه های بازفت بوده و در مجاورت حوضه آبخیز کوهرنگ و در استان چهار محال و بختیاری قرار دارد. کوه های زرد کوه و گرد در اطراف این محدوده قرار گرفته اند که ارتفاشان از 1600 تا 4200 متر از سطح دریا تغییر می کند. بالا بودن برف و باران در حوضه و زایش آب ناشی از تبادل بینحوضه ای در سنگ های آهکی طراحی یک نیروگاه آبی کوچک را توصیه می کند. در این تحقیق امار تجزیه شیمیایی رودخانه آب ترکی در سال های 76-73 مبنای تحلیل قرار گرفته است. میزان خورندگی آب از روی شاخص لانژلیه و رسوب گذاری با استفاده از شاخص رایزنر بررسی شده است. نتایج نشان می دهد آب این رودخانه از لحاظ کشاورزی دارای کیفیت مطلوب است. از لحاظ تامین آب شرب و مصرف صنعت دارای املاح با غلظت پایین بوده ولی برای مقاصد خاص نیاز به تجزیه های خاص دارد، همچنین آب غیر خورنده تلقی شده و میزان رسوب گذاری آن ناچیز شمرده شده است. از نقطه نظر بیولوژیک گرچه pH آب برای رشد انواع گونه های باکتری های هوازی خورنده مساعد می باشد. لکن عدم حضور مواد آلی و نیز درجه حرارت پایین محیط از جمله عوامل بازدارنده فعالیت باکتری های فوق تلقی میشوند و به نظر میرسد که تاثیر عمده ای در خورندگی بیولوژیک نخواهند داشت.

کلیدواژه ها

نیروگاه آبی ، خورندگی ، رسوب گذاری ، کیفیت آب ، رودخانه آب ترکی ، حوضه آبریز بازفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.