تاثیر مقادیر متفاوت آب بر روی کیفیت الیاف پنبه در آبیاری بارانی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: نهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI09_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1825
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمود کاشفی پور

دانشیار دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

برهان سهرابی

استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات پنبه گرگان

سعید برومندنسب

استاد دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

افشین سلطانی

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

ارزش تجارتی پنبه با کیفیت آن رابطه مستقیم دارد. کیفیت الیاف پنبه با ویژگی های نظیر طول الیاف، ظرافیت، استحکام یکنواختی، استحکام ، رنگ ، مواد خارجی و غیره ارزیابی می گردد. هدف اصلی در این تحقیق بررسی تاثیر مقدار آب آبیاری بر روی کیفیت الیاف پنبه بود است. آزمایشاتی در دوسال متوالی 1383 و 1384 در مرکز تحقیقات پنبه هاشم آباد گرگان انجام گرفت. در این آزمایشات سیستم آبیاری بارانی بکار گرفته شد و 4 تیمار مختلف بر اساس مقدار آب آبیاری شامل 100، 70، 40 و صفر درصد تبخیر از تشتک کلاس الف در سه تکرار به صورت کرت های خرد شده تصادفی اجرا گردید. نوع بذر پنبه از رقم جدید مورد استفاده در منطقه شمال کشور به نام سای اکرا بوده است. در پایان پس از برداشت محصول پنبه و عبور از دستگاه بلندر عوامل کیفی آن با دستگاه HVI با دقت بالایی اندازه گیری و شاخص بندی شد. پارامترهای کیفی مورد نظر در این تحقیق طول الیاف، یکنواختی، استحکام، کشش و ظرافیت الیاف پنبه بوده است. نتایج آزمایشات نشان داده است که مقادیر متفاوت آب آبیاری می تواند روی کمیت و کیفیت محصول پنبه تاثیر گذار باشد. با افزایش آب آبیاری مقدار محصول افزایش یافته ولی WUE کاهش می یابد. از بین پارامترهای کیفی مورد نظر ظرافت الیاف پنبه عکس العمل بیشتری را به مقدار آب آبیاری نشان داده است.

کلیدواژه ها

آبیاری بارانی ، پنبه ، تنش آبی ، کیفیت الیاف ، پنبه سای کرا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.