بهبود پایداری چاه با استفاده از مدل مکانیکی زمین: (مطالعه موردی در یکی از میادین واقع در خلیج فارس)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ژئومکانیک نفت
  • کد COI اختصاصی: NPGC01_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 952
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر منصوری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

محمدجواد عامری

عضو هیات علمی دانشکده نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

محمد کمال قاسم السکری

عضو هیات علمی دانشکده نفت دانشگاه صنعت نفت اهواز

ایمان رحیم زاده کیوی

دانشجوی دکتری مهندسی نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

ناپایداری دیواره چاه یکی از مشکلات اصلی در حفاری چاه های هیدروکربوری می باشد. این مشکل را می توان بهوسیله تخمین مناسب پنجره گل حفاری کم کرد. این کار به وسیله ساختن یک مدل مکاینیکی کامل و انتخاب یک معیارشکست مؤثر انجام می شود. در این مقاله آنالیز پایداری دیواره چاه و انتخاب پنجره گل حفاری برای یک چاه عمودیدریکی از میادین حوزه خلیج فارس انجام شده است. از این رو یک مدل مکانیکی زمین شامل خصوصیات مکانیکی سازند وجهت و مقدار تنش های برجا می باشد که به وسیله آنالیز نگاره های چاه پیمایی، گزارشات حفاری و داده های آزمایشگاهیساخته می شود. تئوری کسشان خطی برای به دست آوردن توزیع تنش در اطراف چاه و معیارهای مور- کولمب و موگی- کولمب برای پیش بینی شکست سنگ مورد استفاده قرار می گیرد. نتایج نشان می دهد که یک رژیم تنش امتداد لغز باجهت تنش افقی حداکثر شمال غرب- جنوب شرق در این ناحیه وجود دارد. به علاوه وقتی که از معیار موگی- کولمب استفاده می شود، تطابق بهتری بین مدل پیش بینی شده و مشاهدات میدانی به دست می آید.

کلیدواژه ها

چاه جهت دار، ناپایداری چاه، راستای حفاری، تئوری الاستیک خطی، پنجره وزن ایمن گل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.