بررسی آزمایشگاهی اثر عدد فرود جریان و شیب طولی مخزن بر توزیع قائم سرعت و غلظت جریان گل آلود

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: چهارمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE04_584
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2095
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا کشتکار

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سازه های آبی دانشگاه تربیت مدرس

سیدعلی ایوب زاده

استادیار گروه سازه های آبی دانشگاه تربیت مدرس

بهار فیروزآبادی

دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف

زهرا نورمحمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

یکی از عواملی که به عمر اقتصادی سدها پایان می دهد، پدیده رسوبگذاری و انباشتگی مخزن از رسوبات ناشی از جریانات گل آلودی است که همراه با سدها می شود لذا شناخت فرآیندهای موٍثر در این نوع جریان برای محققین مرتبط به مدیریت مخازن و سدها از اهمیت ویژه ای برخوردار است . دراین تحقیق اثر عدد فرود جریان گل آلودورودی درمحدوده حالتهای زیر تا فوق بحرانی ( عدد فرودحدود 0/5 تا (3 از طریق تغییر میزان سیلاب وارد مخازن بازشدگی دریچه ورودی و همچنین اثر تغییرات شیب کف کانال بر مشخصه های جریان گل آلود در حالت دو بعدی به صورت آزمایشگاهی بررسی شده است . این مطالعات در فلومی به عرض 30 سانتیمترو بطول 10 متر و با تزریق جریان گل آلود توسط دریچه ای در بالادست به زیر آب صاف مخزن , انجام شده است . مشخصه های مورد بررسی در این تحقیق شامل پروفیل های قائم سرعت و غلظت جریان گل آلود می باشند . نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که با کاهش شیب کانال مقادیر غلظت در توزیع قائم افزایش می یابند و همچنین این مقادیر در طول کانال از خود کاهش نشان می دهند . نتایج حاصل از توزیع قائم سرعت نشان می دهد که مقادیر سرعت در توزیع قائم در طول کانال کاهش می یابندو به همین ترتیب ارتفاع جریان گل آلود افزایش می یابد . همچنین با افزایش شیب کف کانال سرعت پیش روی جریان افزایش می یابد .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.