بررسی و تحلیل پدیده Superelevation در قوس های کانال های روباز

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC12_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 731
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته پورآصف

اهواز، سازمان آب و برق خوزستان ، دفتر تحقیقات شبکه های آبیاری و زهکشی

رضا عبدالشاه نژاد

اهواز، شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری کرخه و شاوور، امور مطالعات و طراحی

مهسا عبدالشاه نژاد

دانش آموخته رشته مهندسی منابع طبیعی آبخیزداری دانشگاه تهران

چکیده

پدیده سوپرالویشن (اضافه ارتفاع) از فاکتورهای مهم در طراحی کانال های قوس دار محسوب میشود. پژوهش حاضر با بهرهگیری از اصول آماری و همبستگی جزئی معلوم می سازد که موثرترین پارامتر در تعیین میزان سوپرالویشن در مسیرهای قوس دار مجاری روباز، نسبت انحنا (rc/b) و در درجه دوم اهمیت زاویه انحنا (θ) میباشد. دراین تحقیق، روش های مختلف جهت محاسبه میزان سوپرالویشن از منابع متعدد استخراج گردید. ضمن یکسان سازی روش ها بر اساس پارامترهای مهم و با استفاده از دادههای منتشر شده قبلی مقایسه بین روش های مختلف صورت پذیرفت. مشخص شد که جهت محاسبه میزان سوپرالویشن ، بخصوص در قوس های با rc/b بزرگ، بکارگیری بعضی روش های پیچیده ضرورتی ندارد. روش خطی ساده و روش گرادیان خطوط جریان جهت تعیین میزان سوپرالویشن از دقت کافی برخوردار است. در ادامه این تحقیق ارزیابی روش های مختلف و محدوده بکارگیری هرکدام ارائه شده است.

کلیدواژه ها

کانال روباز، قوس، superelevation ، اضافه ارتفاع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.