چگونگی طراحی مناظر انرژی در شهر با تکیه بر تغییر نگرش رفتاری الگوی مصرف

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنگره بین المللی پایداری درمعماری و شهرسازی - شهر مصدر
  • کد COI اختصاصی: CSAU01_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 685
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه گودرزی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

مجتبی انصاری

دانشیار دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

محدود بودن منابع انرژی فسیلی و مشکلات ناشی از انتشارات گازهای گلخانه ای ضرورت توجه بیش از پیش به انرژی های تجدید را بر همگان روشن ساخته است. الگوی مصرف انرژی در کشورهای صنعتی مدنظر قرار گرفته است و توجه به ارقام مربوط به نشر گاز دی اکسید کربن در دنیا، اهمیت موضوع بهینه سازی را بیش تر می کند. همه ی انسان ها نسبت به آینده بدون انرژی بدبین نیستند. انسان و محیط همواره بر هم تدثیر گذار می گذارد. نقش محیط شهری در نگرش و رفتار امری متقابل است. هدف از نگارش این مقاله چگونگی طراحی مناظر انرژی با تکیه بر تغییر نگرش رفتاری الگوی مصرف است. مطالعه انجام شده به روش تحلیلی- توصیفی بر اساس مطالعات کتابخانه ای و اینترنتی می باشد که به بررسی رفتار انسان در محیط، نگرش های مبتنی بر رفتار و جستجوی راه های تغییر آن با استفاده از طراحی صحیح مناظر انرژی از قبیل ارتقاء قابلیت محیط و ادراک پرداخته است. نتایج این تحقیق نشان می دهد زیر ساخت های تولید انرژی می تواند در متن شهر تعریف شود و جزیی از منظر شهری محسوب شوند. مناظر انرژی، علاوه بر عملکرد تولید برق محلی، می توانند محلی برای آموزش و یادگیری، تعاملات اجتماعی فرهنگی و افزایش سرزندگی مرم باشند که با ارتقاء قابلیت و ادراک بهتر از محیط میسر می شود. طراحی مناسب، تغییرات مثبت در نگرش رفتاری مردم نسبت به استفاده بهینه انرژی و منابع تجدید پذیر ایجاد می کند. از نمونه های طراحی شده این مناظر ابتکار ژنراتور هنر زمین است که با ارتقاء قابلیت عملکردی و زیبایی شناختی، مناظر انرژی جذابی را حادث شده است.

کلیدواژه ها

مناظر انرژی شهری، نگرش رفتاری، ارتقاء قابلیت محیط، ادراک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.