استفاده از انرژی مخصوص جریان رودخانه آب ترکی در تولید برقابی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: چهارمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE04_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2791
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدسعید اسلامیان

دانشیار گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

سیدعلیرضا گوهری

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشگاه صنعتی اصفهان

فریدا فرید

دانشجوی سابق دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

در طراحی نیروگاه های برقابی یکی از پارامترهای مهم در مطالعات هیدرولوژی آن تعیین منحنی تداوم آبدهی رودخانه است . بعبارتی با تعیین فراوانی نسبی و تجمعی نرخهای مختلف از آبدهی رودخانه می توان ظرفیت نیروگاه و میزان برق تولیدی را محاسبه نمود . حوزه آبخیز آبترکی از زیر حوزه های رودخانه بازفت، واقع در استان چهارمحال و بختیاری بوده و در مجاورت حوضه آبخیز کوهرنگ می باشد . حوضه آبخیز رودخانه آب ترکی بین 49 º 54 ´ و 50 º 5 ´ طول جغرافیایی شرقی و 32 º 19 ´ و عرض جغرافیایی شمالی می باشد . شرایط مورفولوژی، شیب سازندهای آهکی و نیز خصوصیات درز و شکاف بخش های کارستی در این حوضه، بوجودآورنده 32 º 24 ´ چشمه های بزرگی است که در دو دامنه شرقی و غربی زردکوه واقع شده اند . در این تحقیق به منظور تعیین منحنی تداوم آبدهی رودخانه آب ترکی برای دو حالت با استفاده از نتایج سه سال آمار دبی روزانه ایستگاه گوشه پل و 24 سال دبی متوسط ماهانه ایستگاه مذکور تهیه گردید . بعد از این مراحل اقدام به تهیه منحنی تداوم برای حوضه مورد نظر گردیده و سپس به تحلیل دبی های احتمالی با استفاده از نرم افزارهای Hyfa و Rank Plot پرداخته شده و آبدهی با احتمال 95 درصد در رودخانه آب ترکی مشخص گردید . انرژی مخصوص حاصل از این ارتفاع آبی ایجاد شده در اثر این آبدهی ظرفیت این نیروگاه را مشخص می کند .

کلیدواژه ها

برقابی، آب ترکی، حوضه بازفت، منحنی تداوم، تحلیل فراوانی جریان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.