ارزیابی و تحلیل وضعیت زیست فناوری در ایران Evaluation and analysis of Biotechnology status in Iran
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
- کد COI اختصاصی: NBCI07_1142
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2186
نویسندگان
چکیده
بیان مسئله : نقشه جامع علمی کشور ، سند راهبردی توسعه علمی محسوب میگردد که تحقق اهداف آن مستلزم شناخت صحیح از قابلیت دانش ها، شناسائی وضع موجود کشور و احصاء نیازها و مقایسه آن با وضع موجود در افق چشم انداز و تدوین برنامه راهبردی حرکت علمی از وضع موجود به وضع مطلوب می باشد بدین منظور معاونت علمی ریاست جمهوری ، زیست فناوری را نیز بعنوان یکی از علوم و فناوری های برتر ساز در برنامه ممیزی یک صد رشته از علوم مورد توجه قرار داده و تهیه این سند را به انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران واگذار نمود . روش تحقیق : در اجرای این کار چهار تیم علمی در گرایش های بیوتکنولوژی پزشکی، کشاورزی ، صنعت و محیط زیست تشکیل و پس از بررسی اطلاعات موجود و جمع آوری اسناد نسبت به تعریف واحد از موضوع، بیان اهمیت رشته و سیر تحول تاریخی علم در ایران و جهان، ترسیم کلی زیست فناوری در ایران اقدام و مقایسه وضع موجود و مطلوب در عرصه های زیر ساخت، آموزش و پژوهش و صنعت مورد توجه قرار گرفته است و در نشست خبرگان نیز علاوه بر بررسی مستندات به نقد و ارزیابی نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدید ها پرداخته شده و برای وصول به وضعیت مطلوب پیشنهادات جمع آوری شده است . نتایج: زیست فناوری از علوم و فناوری های برتر ساز چند دهه اخیر است که در عین قابلیت های جدید و ویژه، کمترین احتمال خطر برای محیط زیست و منابع طبیعی را داشته و قادر است در بسیار از عرصه های زندگی از جمله بهداشت و درمان، کشاورزی، انرژی، محیط زیست و ... اثر گذار باشد. در کشور ما نیز بلحاظ اسناد بالا دستی و دیدگاه های رهبری و وجود متخصصین عالی رتبه در کشور و مراکز تحقیقاتی مجهز، از شرایط ویژه ای برای تولید دانش، محصول و ایجاد ثروت برخوردار است. مقایسه ظرفیت های مذکور با دستاوردهای حاصل نشان میدهد، کشور ما از بهره مندی در خورشان و حد انتظار برخوردار نمی باشد و لازمست در این خصوص ملاحظه لازم معمول و نقاط بازدارنده و مشکل ساز بر طرف گردد تا شاهد جهش روز افزون در عرصه های تولید علم وبهره مندی از فناوری باشیم.کلیدواژه ها
زیست فناوری، بیوتکنولوژی، طرح ممیزی، توسعه، استراتژی ملی، معاونت علمی ریاست جمهوری،انجمن بیوتکنولوژیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.