بررسی اهمیت مونیتورینگ ( دیده بانی ) ضایعات حاصل از فعالیتهای معدنکاری و فرآوری مواد معدنی - نگاهی بر سد باطله کارخانه فرآوری سرب و روی لکان

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE02_231
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1752
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالمطلب حاجتی

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده فنی و مهندسی اراک

چکیده

نیازهای روزافزون بشر به منابع معدنی و وجود محدودیتهای آن در سطح کره زمین باعث شده تا امروزه رقابت در میزان استخراج و فرآوری آنها در سطح کشورهای مختلف بشدت افزایش یابد . توجه خاص به تولید بیشتر با سود بالاتر شرکتها در میدان رقابت، باعث شده تا طی سالهای گذشته م حیط زیست اطراف مناطق معدنی بدون توجه به ساختارهای بازسازنده فعالیتهای بشری دستخوش آماج تخریبی قرار بگیرند . امروزه با بالا رفتن سطح نیازها، آگاهیهای انسانها و کشف علوم جدیدو تکنولوژیهای وابسته و از همه مهمتر انتقال سریع اطلاعات مخرب محیط زیست به دیگر انسان ها در سطح کره زمین، باعث شده تا شرکتهای مختلف فعال در این بخش تحت فشارهای بیشتری از طرف مردم قرار بگیرند . لذا شرکتها جهت تداوم فعالیتهای خود بایستی راهکارهای اقتصادی - زیست محیطی خود را با اهتمام در نوع فعالیت خود بیش از پیش در نظر بگیرند . در راستای استخراج و فرآوری مواد معدنی، ضایعات متفاوتی با خواص مختلف و در مکانهای خاصی در طول فعالیت معدنی در زیر زمین و یا بر سطح زمین باقی گذاشته می شوند . این ضایعات در طول زمان دستخوش تغییراتی خواهند شد که جهت کنترل مدیریت زیست محیطی آنها، مونیتورینگ یا دیده بانی از ابتد ای تولید و انبار شدن باطلهها تا پایان فعالیت و حتی بعد از آن بعنوان ابزار جمع آوری داده ها تعریف می گردد . در این مقاله سعی شده است تا پس از درک کنترل مدیریت زیست محیطی معدنی، زمینه های مفهومی و اجرایی مونیتورینگ یا دیده بانی فراهم گردد . در ادامه تلاش شده است تا با بررسی مقدماتی سد باطله کارخانه فرآوری سرب و روی لکان، نوع سد، زمینه های تخریب و انتقال آلودگی، شاخصهای اندازه گیری مورد نیاز و راهکارهای اجرایی کنترل آنها بررسی گردد .

کلیدواژه ها

مونیتورینگ، باطله های معدنی، کنترل، سد باطله، لکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.