نوآوری باز؛ نگاهی جامع بر مفاهیم، رویکردها، روندها و عوامل کلیدی موفقیت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 10، شماره: 40
  • کد COI اختصاصی: JR_TD-10-40_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1764
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی صفدری رنجبر

دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

منوچهر منطقی

دانشیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

غلامرضا توکلی

استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

چکیده

فرآیند نوآوری در گذشته وابسته به منابع فکری درون سازمانی و تلاش برای توسعه و تجاری سازی آنها در درون سازمان بوده است . امروزه پارادایم نوآوری باز شرکت ها را دعوت می کند در کسب و کار خود از ایده ها و فناوری های بیرونی بیشتر بهره ببرند و به دیگر شرکت ها هم اجازه دهند از ایده های نو آورانه آنها بهره مند شوند . نوآوری باز موضوعی است که در سال های اخیر به شدت مورد توجه محققان و مدیران قرار گرفته است . هدف این مقاله آن است که از طریق انجام یک مطالعه مروری بر روی پژوهش های انجام شده در زمینه نوآوری باز(70 مقاله)، به مفاهیم ، رویکردها، دیدگاه ها، روندهای اصلی و عوامل کلیدی موفقیت نوآوری باز اشاره نماید . از جمله یافته های این پژوهش می توان به ضرورت توجه شرکت ها و سازمان ها به هر دو رویکرد درون به بیرون و بیرون به درون در نوآوری باز، توجه به دیدگاه ها و روندهای جدید و نوظهور در زمینه نوآوری باز و مورد توجه قرار دادن عوامل کلیدی موفقیت نوآوری باز مانند شبکه سازی خارجی ، واسطه های نوآوری ، هوشمندی فناوری، ظرفیت جذب، مدل کسب و کار باز و عوامل انسانی نظیر فرهنگ و انگیزش اشاره نمود. نتیجه اصلی اینکه مدیران سازمان ها و شرکت می بایست از نوآوری باز به عنوان راه حلی برای مقابله با تغییرات پرشتاب فناوری، چرخه عمر کوتاه فناوری ها، هزینه بالای تحقیق و توسعه درونی و رقابت شدید جهانی بهره بگیرند.

کلیدواژه ها

نوآوری باز، شبکه سازی خارجی، واسطه های نوآوری، هوشمندی فناوری، ظرفیت جذب ف مدل کسب و کار باز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.