روشی ساده برای محاسبه مقدار نشت از پی سدهای خاکی با وجود بلانکت و دیوار آببند

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تبریز، دوره: 44، شماره: 75
  • کد COI اختصاصی: JR_CEEJ-44-75_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 822
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قنبری∗

دانشیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه خوارزمی

سجاد زریابی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاک و پی، دانشگاه خوارزمی

چکیده

با توجه به محدودیتهای اجرایی و آیین نامه ای جهت آببندی پی سدهای خاکی، استفاده از ترکیب سیستمهای آببندی، راهکاری مناسب برای کنترل نشت محسوب میشود. با این حال در آیین نامه ها و مراجع معتبر برای طراحی ترکیب سیستمهای آب بندی، منحنیهای طراحی و یا تجربی ارائه نشده است. بر این اساس طراح باید الزاماً از نرم افزارهای تحلیل نشت استفاده کرده و یا بر اساس قضاوت مهندسی تراوش از پی را تخمین بزند. در اینمقاله یک رابطه ساده برای محاسبه کاهش نشت از پی سدهای خاکی که در آن آببندی بر اساس ترکیب بلانکت و دیوار آببند است، ارائه شده است. به منظور یافتن این رابطه از نتایج تعداد 540 تحلیل عددی حاصل از برنامه Seep/w استفاده شده است. در همین راستا تأثیر مشخصات فیزیکی و هندسی بلانکت و دیوار آببند مانند نفوذپذیری، ضخامت دیوار آببند، طول و ضخامت بلانکت مورد بررسی قرار گرفته است. سپس با توجه به تأثیر پارامترهای ذکر شده نتایج تحلیلهای عددی با نرمافزار SPSS 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج حاصل از رابطه پیشنهادی با داده های نرم افزاری مقایسه شدهاند. مقایسه مذکور نشان میدهد که اختلاف نتایج رابطه پیشنهادی با تحلیلهای عددی ناچیز است.

کلیدواژه ها

سد خاکی، دیوار آببند، پوشش بالادست، کنترل نشت، آببندی پی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.