بررسی رابطه شاخص بورس اوراق بهادار تهران با قیمت نفت خام و نرخ ارز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی اقتصاد، حسابداری، مدیریت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: EAMS01_407
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 830
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید میرزامحمدی

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران

بنت الهدی ورمزیار

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

بازارهای مالی یکی از اساسی ترین بازارهای هر کشور است. شرایط این بازارها به شدت بر بخش های واقعی اقتصاد تاثیرگذار است و همچنین از سایر بخش ها تاثیر می پذیرند. یکی از اجزای مهم بازاهای مالی بورس اوراق بهادار است. بورس اوراق بهادار از سویی مرکز جمع آوری پس اندازها و نقدینگی بخش خصوصی به منظور تامین مالی پروژه های سرمایه گذاری بلند مدت است و از سویی دیگر مرجع رسمی و مطمئنی برای سرمایه گذاری دارندگان پس اندازهای راکد می باشد، از این روی بررسی رابطه این بازار با بسیاری از متغیرهای اقتصادی و بازارهای داخلی همچون نرخ تورم و بازارهایی چون بازار سکه و بازار مسکن، برای تمامی سرمایه گذاران و تحلیل گران اقتصادی که با این بازار درگیر هستند اهمیت می یابد . بازار بورس نه تنها از اقتصاد ملی، بلکه از اقتصاد جهانی نیز تاثیر می پذیرد. مطالعات بسیاری حاکی از معنا دار بودن رابطه شاخص قیمت سهام بورس تهران با نرخ ارز و شاخص های قیمت جهانی نفت دارد. در این مقاله به بررسی رابطه میان شاخص بورس اوراق بهادار تهران و نرخ ارز در ده سال اخیر، با استفاده از مدل های اقتصاد سنجی و کمک از نرم افزار eviews خواهیم پرداخت. نتیجه مطالعات نشان می دهد که شاخص بورس اوراق بهادار تهران رابطه مستقیم با نرخ ارز و قیمت جهانی نفت دارد و از سویی دیگر بازار بورس اوراق بهادار تهران از اخبار منفی بازارهای جهانی تاثیر بیشتری می پذیرد تا اخبار مثبت.

کلیدواژه ها

بورس اوراق بهادار تهران ، نرخ ارز، قیمت نفت، اقتصادسنجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.