بررسی تاثیر تمرکز مالکیت بر متغیرهای منتخب در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی اقتصاد، حسابداری، مدیریت و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: EAMS01_332
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 620
نویسندگان
مدرس دانشگاه پیام نور
چکیده
در این تحقیق تاثیر تمرکز مالکیت بر متغیرهای منتخب در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادارتهران مورد بررسی قرار گرفت. مالکیت پراکنده غیرمتمرکز به این خاطر موجب بروز مساله نمایندگی در شرکتها می شود که توانایی و انگیزه های سهامداران برای کنترل کردن مدیریت ضعیف خواهد شد چرا که سهم آنها اندک است . تمرکز مالکیت در دست سرمایه گذاران نهادی، مشکلات نمایندگی را کنترل نموده و حمایت از منافع سرمایه گذاران را بهبود می بخشد. در واقع یکی از مهمترین عواملی که در انتخاب هر سرمایهگذاری از بین گزینههای مختلف سرمایهگذاری مدنظر است نقد شوندگی ، ارزش بازار و بازدهی است. به طور کلی نقد شوندگی عبارت از میزان سهولت در خرید و فروش یک ورقه بهادار بدون تغییر قابل - ملاحظه در قیمت آن است. نمونه مورد بررسی، شامل 89 شرکت در دوره زمانی 1991- 1981 است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش به روش داده های ترکیبی بیانگر این است که بین تمرکز مالکیت و نقدشوندگی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معکوس و معناداری وجود دارد. همچنین بین تمرکز مالکیت و ارزش بازار در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. اما بین تمرکز مالکیت بر بازدهی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود ندارد.کلیدواژه ها
تمرکز مالکیت، نقدشوندگی، ارزش بازار، بازدهی، داده های ترکیبیمقالات مرتبط جدید
- مدیریت شهری و برنامه ریزی شهری: نقش شهروندان در شکل دهی به آینده شهری
- نقش رهبری تحول آفرین در بهبود سلامت روانی کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- درس پژوهی آموزش ضرب کسرها در پایه پنجم ابتدایی
- چگونگی بر طرف نمودن مشکل اختلالات یادگیری دانش آموز پایه دوم ابتدایی
- علت های عدم تمرکز دانش آموزان و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.