تلفیق در برنامه درسی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 10778
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدر قادری

کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی

چکیده

تلفیق با درهم آمیختن موضوع های درسی (حوزه های محتوایی) که اغلب به صورت مجزا از یکدیگر در برنامه های درسی مدارس گنجانده می شود، یکی از جالبترین، جالش انگیزترین و دشوارترین مباحث مربوط به طراحی برنامه های درسی است. تلفیق برنامه درسی به معنای ارتباط دادن و درهم آمیختن محتوای برنامه درسی به منظور انسجام تجارب یادگیری فراگیران است. سازماندهی تلفیقی می تواند به عنوان یک عامل تسهیل کننده و تنها کوشش ممکن در تمام برنامه ریزی درسی برای تحقق علائق تلفیقی (یکپارچه، در هم تنیده) مدنظر قرار گیرد. وجود مفاهیم عام و نسبتاً عام میان نظام های مختلف رشته ای و به بیانی دیگر وحدت میان علوم تاحدی، اجرای رویکرد تلفیقی را ضروری ساخته است. در این پژوهش ضمن سیر تاریخی توجه به برنامه درسی تلفیقی، نگاهی به ضرورتهای وجودی برنامه درسی تلفیقی، کاربست برنامه درسی تلفیقی در مقاطع مختلف تحصیلی، موانع و محدودیت های اجرایی برنامه درسی تلفیقی، و دسته بندیهای گوناگون از انواع و اشکال تلفیق برنامه های درسی توسط صاحب نظران پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

برنامه درسی، تلفیق، انواع تلفیق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.