ارزیابی مدل تبخیر و تعرق گیاه مرجع با هدف انتخاب بهترین مدل تابشی در منطقه اهواز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی علوم و مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESEC01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد رمضانی مقدم

دانشجوی دکتری آبیاری وزهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز

عبدعلی ناصری

استاد دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

مریم قربانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد آبیاری وزهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز

ساناز شکری

دانش آموخته کارشناسی ارشد آبیاری وزهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

تبخیر وتعرق از مولفه های مهم چرخه آب در طبیعت است که دانستن آن جهت برآورد آب مصرفی گیاه ضروری است.معادله های بسیاری برای محاسبه تبخیر و تعرق پتانسیل ارائه شده است که به دلیل ماهیت تجربی آن ها برای تمامشرایط اقلیمی مناسب نیستند از این رو لازم است که معادله مناسب برای هر منطقه مشخص شود همچنین در بررسی هایانجام شده حساسیت مدل های برآورد تبخیر و تعرق به عامل تابش بیشتر می باشد. بر همین اساس در این تحقیق از روشفائو پنمن مانتیث برای تعیین تبخیر و تعرق گیاه مرجع چمن استفاده و میزان تابش خورشیدی رسیده به سطح زمین را باسه مدل تابشی آنگستروم، گلور مگ کالور و بلک در منطقه اهواز مورد مطالعه قرار گرفت. واسنجی نتایج به دست آمده از داده های لایسی متری درطول دوره رشد ونتایج آزمون آماری،رگرسیون گیری درسطح 95 درصد،مقادیر (R(2 (ضریب تعیین) و MBE (میانگین خطا) وآزمون (T) نشان داد مدل فائو پنمن مانتیث با مدل تابش گلور مک کارلو مناسب ترین مدل برای برآورد تبخیر و تعرق گیاه مرجع در شرایط اقلیمی اهواز می باشد.

کلیدواژه ها

تبخیر و تعرق ،لایسی متر ،مدلهای تابشی،آزمون آماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.