ارزیابی اقتصادی و زیست محیطی استفاده از شمع های حرارتی در ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE10_0149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا بایندر

کارشناسی ارشد ژئوتکنیک از دانشگاه شهید بهشتی

علی نورزاد

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی

احمدرضا محبوبی اردکانی

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

بهره برداری از انرژی زمین گرمایی به کمک شمع ها می تواند منبع جدیدی برای تأمین نیازهای سرمایش و گرمایش ساختمان ها باشد. در شمع های حرارتی، شمع ها علاوه بر فراهم نمودن بستری برای انتقال حرارت، به عنوان یک عضو سازه ای نقش انتقال بارهای سازه به زمین را نیز بر عهده دارند. بدیهی است برای هر فن آوری جدید، ضروری است تا با انجام تحلیل سود- هزینه از هزینه های لازم برای اجرا و صرفه جویی های ناشی از آن اطلاع حاصل کرد. تحقیقات نشان میدهند با وجود اینکه این سیستم نیاز به سرمایه گذاری بیشتری نسبت به سیستم های معمول دارد، با توجه به کارکرد شمع های حرارتی، پس از گذشت 5 تا 12 سال این سرمایه به طور کامل قابل بازگشت می باشد. در این مقاله به مقایسه ی یک ساختمان هفت طبقه در تهران که در آن از کولر و دیگ های آب گرم برای حرارت داخلی و آب گرم استفاده می شود و یک سیستم شمع حرارتی، پرداخته شده است. نتیجه ی این مقایسه نشان می دهد که با بکار گیری سیستم شمع حرارتی علاوه بر اینکه سرمایه ی اولیه پس از 8 سال مستهلک خواهد شد، کاهش سالیانه ی تولید دی اکسید کربن با استفاده از سیستم پمپ حرارتی در مطالعه ی موردی انجام شده قابل توجه و معادل کاشت سالیانه 24000 اصله درخت یا حذف سالیانه 94 خودرو از خیابان ها می باشد.

کلیدواژه ها

شمع حرارتی، انرژی زمین گرمایی، دوره بازگشت سرمایه، سرمایش و گرمایش ساختمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.