بهبود فلیکر ولتاژ ناشی از عملکرد کوره قوس الکتریکی در شبکه های توزیع نیروی برق به کمک D-STATCOM مبتنی بر مبدل چند سطحه با ساختار MMCC-SSBC

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی الکترونیکی پیشرفت های تکنولوژی در مهندسی برق، الکترونیک و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: TDCONF01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1931
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان اکبری

دانشگاه علوم و فنون مازندران

عبدالرضا شیخ الاسلامی

دانشگاه علوم و فنون مازندران

چکیده

امروزه کوره های قوس الکتریکی به طور وسیعی در صنعت فولاد و ریخنه گری مورد استفاده قرار می گیرند. در یک کوره قوس الکتریکی نوسانات لحظه ای با دامنه های زیاد توان های اکتیو و راکتیو منشأ اغتشاشات در سیستم توزیع نیروی برق می باشد. کوره قوس الکتریکی که مهم ترین قسمت یک کارخانه تولید فولاد به شمار می آید، بزرگترین منبع تولید فلیکر در شبکه های قدرت به شمار می آید و جبران سازی آن با توجه به تأثیر سوء بر روشنایی مشترکین شبکه توزیع از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با استفاده از ادوات Custom Power مانند D-STATCOM می توان تا حد زیادی مشکلات کیفیت توان (فلیکر) ناشی از کوره قوس الکتریکی در سطح سیستم های توزیع نیروی برق را حل نمود. لذا در این مقاله، یک کوره قوس الکتریکی با مدلی بر مبنای مدل کاسی- مایر مدلسازی و شبیه سازی شده است. سپس به منظور جبران سازی فلیکر ناشی از کوره قوس الکتریکی و بهبود ولتاژ شبکه توزیع، از جبران ساز سنکرون استاتیکی توزیع (D-STATCOM) مبتنی بر مبدل هفت سطحه با ساختار مدولار شده تمام پل ستاره و اتصال آبشاری (MMCC-SSBC) استفاده می گردد. نتایج حاصل از شبیه سازی در محیط نرم افزاری MATLAB/SIMULINK صحت عملکرد D-STATCOM پیشنهادی را در جبران سازی فلیکر ولتاژ نشان می دهد.

کلیدواژه ها

جبران ساز سنکرون استاتیکی توزیع (D-STATCOM)، فلیکر ولتاژ، کوره قوس الکتریکی، مبدل چند سطحه MMCC-SSBC، مدولاسیون پهنای پالس بردار فضایی (SVPWM)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.