نقش حذف ربا بر روی تورم و اشتغال
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی اقتصاد، مدیریت و فرهنگ ایرانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: VALIASR01_180
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 758
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه الزهرا
دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه الزهرا
دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه الزهرا
چکیده
بیکاری و تورم بالا و گسترده دو مورد از مهمترین مشکلات اقتصادیست که بسیاری از کشورهای جهانف با آن مواجه بوده و همواره یکی از اهداف سیاستهای پولی بانک های مرکزی ثبات قیمتها و افزایش اشتغال است. در جوامعی که این دو مشکل خودنمایی می کنندف نه تنها جامعه را از اهداف اصلی توسعه اقتصادی باز می دارد، بلکه هزینه های اقتصادی (و البته سیاسی) این دو چالش بزرگ اقتصادی در صورت عدم چاره جویی می تواند بسیار وسیع باشد. از سوی دیگر مستندات علمی و مطالعات متعدد مبین آن است که تورم و بیکاری از پیامدهای مهم وجود بهره و ربا در اقتصاد، است، از این رو حتی کشورهایی با اقتصاد سرمایه داری نیز بدنبال کاهش نرخ بهره و به حداقل رساندن آن می باشند. بر این اساس، هدف این مقاله بررسی فلسفه حرمت ربا، از زاویه اثرات مخرب آن بر روی افزایش سطح قیمتها و بیکاری میباشد. در این راستا تلاش شده، تا مهمترین نظریات علمی درباره تاثیرات نرخ بهره بر تورم و اشتغال بررسی شده و مورد ارزیابی قرار گیرند. تحقیق فوق به این نتیجه می رسد که با حذف بهره و جایگزینی نظام مشارکت، متغیرهای کلیدی اقتصاد می تواند وضعیت به مراتب بهتری داشته باشد.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.