منظر پردازی بافت های تاریخی با عناصر مبلمان شهری مطالعه موردی محله سیروس تهران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: UUSD01_1296
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1292
نویسندگان
دانشجوکارشناسی ارشد شهرسازی ، دانشگاه آزاد یزد ، یزد
دکترای شهرسازی ، عضو هیئت علمی دانشگاه هنر ، تهران
دکترای برنامه ریزی شهری عضو هیئت علمی دانشگاه یزد ، یزد
چکیده
فرسودگی یکی از مهمترین مسائل مربوط به بافت های تاریخی شهراست که باعث بی سامانی ، عدم تعادل ، عدم تناسب وناکار آمدی آن می شود . همچنین عاملی است که به زدودن خاطرات جمعی ، افول حیات شهری و شکل گرفتن حیاتشهری روزمره ای کمک می کند . این عامل با کاهش عمر اثر و با شتابی کم و بیش تند ، باعث حرکت به سوی نقطه پایانی اثر می گردد . محله سیروس تهران یکی از محله های قدیمی و تاریخی تهران است که در پی دگرگونی های عظیمی که در ساختار نهادهایاجتماعی شهر ها صورت گرفته است با تضعیف احساس تعلق مردم به محله و فضاهای شهری رو به روشده است . هدف از این پژوهش احیا و زیباسازی وضعیت کالبد و منظر شهری که در پی فرسایش فعالیت ها و منظر محله سیروس تهران صورت گرفته ، با استفاده از عناصر مبلمان شهری می باشد .روش تحقیق در این پژوهش توصیفی تحلیلی است که روش توصیفی برای بیان اطلاعات مرتبط با ادبیات موضوع و نیز معرفی و شناخت محدوده مطالعاتی استفاده می شود ، و روش تحلیلی جهت تبیین روابط بین مؤلفه ها و شاخص های مختلف تحقیقو بررسی آنها صورت می گیرد. نتایج و دستاورد های این پژوهش اصولی است که توسط آن پس از شناخت وضع موجود کیفیت های بصری عناصر مبلمانشهری مانند رنگ ، فرم ، شکل و ابعاد به گزینش و انتخاب عناصر مبلمان شهری متناسب با نیاز فضای شهری منجر گردیده که این امر موجب افزایش مطلوبیت فضاهای کالبدی برای کار ، زندگی ، تفریح و زیباسازی منظر شهری در بافت های تاریخی و به صورت موردی محله سیروس تهران می باشد .کلیدواژه ها
منظر شهری ، مبلمان شهری ، فرسودگی ، بافت تاریخی ، محله سیروسمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.