طراحی معماری موزه پارک طبیعت بر مبنای دیدگاه های توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: UUSD01_0841
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1030
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا معماری اندریان

گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات آذربایجان شرقی، دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران.

حسن ستاری ساربانقلی

گروه معماری، واحد تبریز، دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

سحر طوفان

گروه معماری، واحد تبریز، دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

چکیده

توسعه پایدار جدیدترین شعار جنبش زیست محیطی در سطح جهان می باشد که در دهه های پایانی قرن بیستم با بروز بحران های زیست محیطی از سوی سازمان ملل مطرح شده است. و در پی آن، سه حیطه مؤثر ارزش هایاجتماعی، اقتصادی و محیطی به عنوان ابعاد توسعه وارد بحث شده اند. وبستر شکل گیری طراحی پایدار معماری با دو بعد پایداری فیزیکی ساختمان و پایداری و حفظ منابع انرژی را بوجود آورده اند. در این میان معماری به عنوان یک ابرسامانه وظیفه مهمی بر عهده دارد و باید ضمن کاهش مصرف انرژی و کاهش آلودگی زیست محیطی، عناصر خود را در جهت اهداف توسعه پایدار هماهنگ سازد. یکی از عناصر مورد توجه در این مبحث عنصر طبیعت می باشد. طبیعت به عنوان بستر فعالیت های انسانی، در طول زندگی دستخوش تغییرات زیادی بوده است که اینتغییرات وابسته به مکان ها و زمان های مختلف، گاه همساز با آن و گاهی در جهت تقابل با آن بروز کرده است.با توجه به اهمیت موضوع، این مقاله به تحلیل و بررسی طراحی معماری موزه با رویکرد توسعه پایدار می پردازد. برایپیشبرد و رسیدن به اهداف مورد نظر در این تحقیق از روش توصیفی تحلیلی باابزار کتابخانه ای شامل مطالعات کتب و بررسی مجلات و سایت های اینترنتی استفاده شده است. در نهایت با بررسی 3 نمونه آماری مشاهده می شود که در طراحی آن ها به مقوله طبیعت، که از مؤلفه های توسعه پایدار می باشد، توجه بیشتری شده است. یافته های پژوهش، چگونگی موزه ها را از بعد دیدگاه های توسعه پایدار تدوام می بخشد

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، طبیعت، طراحی معماری، موزه، طراحی اقلیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.