مقایسه نوع کانی های رسی و شکل های مختلف پتاسیم در اراضی شالیزاری و غیر شالیزاری منطقه زیباشهر استان اصفهان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی و مدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS02_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 707
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا سلیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد

محمد حسن صالحی

استادان گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد

علیرضا حسین پور

استادان گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد

چکیده

خاکهای شالیزار از جمله خاکهایی هستند که با روش به خصوصی مدیریت میشوند. تشکیل این خاکهای تحت دخالت انسان مرتبط با عملیات شلهکاری (پادلینگ)، رژیمهای غرقاب و زهکشی، تشکیل کفهی شخم و فرایندهای اکسایشی-کاهشی خاص می- باشد. این مطالعه به منظور بررسی اثر کشت طولانیمدت برنج بر شک لهای پتاسیم و کانیشناسی رس در مزارع برنج منطقهی زیباشهر اصفهان صورت گرفت. هشت مزرعه از هر کاربری (شالیزار و غیرشالیزار) با مدیریت یکسان به عنوان تکرار، انتخاب و نمونه مرکب (composite) از عمق صفر تا بیستوپنج سانتیمتر هر یک از آنها برداشت گردید. نتایج بدست آمده بیانگر این است که میانگین پتاسیم محلول، تبادلی و غیرتبادلی در خاک های غیرشالیزار بیشتر از شالیزار است. براساس پراش نگاشت های به دست آمده، نوع کان یها در هر دو کاربری، مشابه و شامل میکا، اسمکتایت، پالیگورسکایت و کلرایت است. شدت پیک ها نشان میدهند که میزان اسمکتیت در خاکهای شالیزاری بیشتر از خاکهای غیرشالیزاری است که می تواند ناشی از شرایط اشباع خاک از سطح و زهکشی نامطلوب آن باشد. همچنین، شدت پیک میکا در خاک های شالیزار کمتر از غیرشالیزار می باشد که نشان می دهد غرقاب شدن بلندمدت باعث هوادیدگی بیشتر این کانی گردیده است. مطالعات سینتیک آزادسازی پتاسیم می تواند بینش بهتری در رابطه با وضعیت آزادسازی پتاسیم در شرایط غرقاب و غیرغرقاب این خاک ها در اختیار دهد

کلیدواژه ها

خاک شالیزار ، پتاسیم ، کاربری اراضی ، کانی رسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.