بررسی روند تغییرات زمانی دما و بارش در منطقه ایلام با استفاده از روش ناپارامتری من- کندال

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_394
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن حیدری

استادیار جغرافیا، دانشگاه ارومیه

هوشنگ مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای پزشکی، دانشگاه ارومیه

صیاد اصغری

استادیار جغرافیا، دانشگاه ارومیه

وحید محمدنژاد

استادیار جغرافیا، دانشگاه ارومیه

چکیده

اقلیم یکی از مهمترین اجزاء اکوسیستم محسوب می گردد و پارامترهای اقلیمی دما و بارش به تغییر اقلیم حساس میباشند. لذا بررسی روند در چنین متغییرهایی می تواند در تشخیص تغییرات اقلیمی موجود در منطقه کمک نماید . بهمنظور بررسی و آشکار سازی تغییرات اقلیمی ، بررسی تعدادی از پارامترهای اقلیمی، اولویت بیشتری نسبت به سایرپارامترها را دارند. هدف از این تحقیق بررسی روند تغییرات پارامترهای دما و بارش (حداقل و حداکثر) در شهر ایلام میباشد. برای بررسی تغییرات دما و بارش از روش آزمون آماری من-کنددا در دوره ی آمداری 13 سداله از سدا 1998-2010 بصورت ماهانه، فصلی و سالانه در ایستگاه هواشناسی سینوپتیک ایلام استفاده گردیده. نتایج بدست آمده از اینتحقیق نشان دهنده ی این است که هیچ روند معنی داری در دمای ایستگاه ایلام در سطح اطمینان 95/. و 99 /.مشاهدهنشد در حالیکه در طی دوره ی مورد مطالعه وجود روند نزولی معنی داری با سطح اطمینان (99 /.) در بارندگی مشاهد شد.بیشترین و کمترین دما در طو دوره ی مورد مطالعه، ماههای آگوست و ژانویه به مقدار 29.41 و 4.50 درجه سانتیگراد بودهاست. بیشترین و کمترین بارش در طو دوره ی آماری مورد مطالعه ماههای ژانویه و ژوئیه بترتیب 120.4 و 21 /.میلی متربوده است. تغییرات در روند پارامترهای هواشناسی، تغییرات محسوسی را در منابع آبی ، میزان تقاضای انرژی، تولیداتکشاورزی و همچنین نواحی ساحلی موجب خواهد شد.

کلیدواژه ها

تغییر اقلیم، بارش، دمای حداقل، دمای حداکثر، من-کندا ، ایلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.