تاثیر کاربرد پلیمر سوپر جاذب بر توده زیستی گیاه آفتابگردان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
  • کد COI اختصاصی: NCAHEC01_401
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 732
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین نادری نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی و حاصلخیزی خاک دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان

مهران هودجی

دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان

پیام نجفی

دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان

چکیده

استفاده از پلیمرهای سوپر جاذب از جدیدترین شیوه های اصلاح خاک است سوپر جاذب ها دارای کاربرد های زیست محیطی زیادی هستند این پلیمرها مقاومت گیاه در برابر خشکسالی را افزایش داده و کیفیت خاک را بهبود می بخشند پلیمرهای سوپر جاذب رشد گیاه را با افزایش ظرفیت آب در خاک افزایش می دهند در این تحقیق اثر مصرف سوپر جاذب (استاکوزورب ) بر توده زیستی، توسط گیاه آفتابگردان (Helianthus annuus) موردبررسی قرار گرفت. این مطالعه در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان درون لایسیمتر در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام گردید آب آلوده به روی، دو برابر حد آستانه (4 میلی گرم در لیتر) و تیمار سوپر جاذب در دو سطح حضور و عدم حضور (0 و 510 گرم در کیلوگرم) اعمال گردید پس از 65 روز گیاه برداشت شد . نتایج نشان داد کصرف سوپر جاذب سبب افزایش معنی دار توده زیستی در سطح (5%) گردیده است.

کلیدواژه ها

آفتابگزدان، سوپر جاذب، استاکوزورب، توده زیستی، روی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.