بررسی خصوصیات زراعی ژنوتیپ های امیدبخش گندم زمستانه در شرایط تنش خشکی آخر فصل
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
- کد COI اختصاصی: NCAHEC01_096
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 717
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد
مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی زنجان
فارغ التحصیل کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد
چکیده
کشور ایران به لحاظ موقعیت آگروکلیمیایی جزء مناطق خشک و نیمه خشک جهان محسوب می شود که باعث توجه بیشتر به مطالعات اثرات تنش خشکی و انتخاب ارقام مقاوم به تنش خشکی شده است به منظور بررسی عملکرد و اجزای عملکرد ژنوتیپ های امیدبخش گندم نان زمستانه در شرایط تنش خشکی آخر فصل همچنین تعیین ارتباط این خصوصیات با عملکرد دانه ، تعداد 15 ژنوتیپ پیشرفته گندم همراه با سه رقم متداول منطقه، در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در سال زراعی 1390-1389 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی زنجان مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که در شرایط تنش آخر فصل بین ژنوتیپ ها از نظر صفات عملکرد دانه، تعداد روز تا ظهور سنبله ، تعداد دانه در سنبله ساقه اصلی ، طول سنبله اصلی و شاخص برداشت اختلاف معنی داری وجود داشت. تجزیه علیت در شرایط تنش خشکی آخر فصل نشان داد که صفت تعداد سنبله در واحد سطح دارای بیشترین اثر مستقیم مثبت بر عملکرد دانه بودند. در مجموع لاین شماره 4 (Col No.3625/Alamoot) دارای بالاترین میانگین عملکرد دانه (5683 کیلوگرم در هکتار) نسبت به سایر لاین ها بود. این لاین بر اساس نتایج حاصله پرمحصول ترین و مقاوم ترین لاین تحت شرایط تنش خشکی آخر فصل انتخاب شد.کلیدواژه ها
تنش خشکی، صفات مورفوفیزیولوژیک، تعداد سنبله در متر مربع، تجزیه علیتمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.