استفاده از آب شور در آبیاری بارانی گیاه ماش با تکنولوژی الکترومغناطیس

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
  • کد COI اختصاصی: NCAHEC01_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1682
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود دهقانپور

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

سعید برومند نسب

دکتری آبیاری و زهکشی استاد دانشگاه شهید چمران اهواز

عبدالرحیم هوشمند

دکتری آبیاری و زهکشی استاد دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

شوری خاک و آبیاری با آب شور هر دو از بزرگترین مشکلات کشاورزی است که علت ان تراکم املاح در منافذ و سیستم مویینگی خاک می باشد که باعث تجمع املاح در ریشه های نازک گیاهان ، کاهش شدید جذب مواد غذایی مورد نیاز، کندی رشد، پژمردگی و در بسیاری از موارد مرگ گیاه را باعث می گردد. نانکه آب شور به صورت بارانی بکار برده شود نمکها بر روی برگ ها تجمع یافته که با جذب از منافذ برگی باعث مسمومیت گیاه و سوختگی برگ ها می شود به منظور بررسی تکنولوژی الکترومغناطیس در استفاده از آب شور در آبیاری بر مراحل جوانه زنی و سبزینگی گیاه ماش در تاریخ کشت های مختلف این آزمایش در تابستان 1390 در اراضی کهنک از توابع شهرستان دزفول واقع در استان خوزستان با اجرای دو تیمار 1- آبیاری بارانی با آب شور بدون مغناطیس (مزرعه شاهد) 2- آبیاری بارانی با آب شور مغناطیس شده با پکیج الکترومغناطیس در سه نوبت کشت تیر ، مرداد و شهربور با گیاه ماش محلی صورت پذیرفت مشاهده شد در کلیه تکرارها همواره تعداد بذور جوانه زده و میزان سبزینگی در مزرعه تیمار نسبت به مزرعه شاهد بیشتر بوده ولی این تفاوت بین گروه های شاهد و تیمار در سطح 0/05 معنی دار نبوده و تکنولوژی مذکور تاثیر لازم بر گروه تیمار را نداشته است در اندام گیاهی نیز در تکرارهای مزراع شاهد، اندازه برگ کوچکتر ولی طول ریشه بلندتر از مزارع تیمار بود ضمنا اثر شدید برگ سوزی تا توقف رشد و از بین رفتن کامل در مرحله 2 تا 5 برگی مزرعه مشهود بود.

کلیدواژه ها

الکترومغناطیس، آب شور، آبیاری بارانی، برگ سوزی، سیستم مویینگی خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.