مقایسه مدل های ابرکارایی در DEA

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی تحلیل پوششی داده ها
  • کد COI اختصاصی: DEA06_194
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1030
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا رضایی پارسا

دانشجوی کارشناسی ارشدریاضی کاربردی ، دانشگاه سیستان و بلوچستان ، گروه ریاضی ، زاهدان، ایران.

فرانک حسین زاده سلجوقی

استادیار ، دانشکده ریاضی ، دانشگاه سیستان و بلوچستان ، گروه ریاضی ، زاهدان، ایران

چکیده

مدلهای ارزیابی کارایی در تحلیل پوششی داده ها (DEA) قادربه متمایز کردن واحدهای تصمیم گیری کارا نیستند. این مدلها واحدها را در دو گروه کارا و ناکارا تقسیم بندی می کنند وفقط رتبه واحدهای ناکارا نسبت به واحدهای کارا را مشخص می کنند. . دربرخی از این مدلهای رتبه بندی معرفی ومزایا ومعایب آن بررسی شده است به طوریکه برای ایجادتمایز بین واحدهای کارا،روشهای رتبه بندی متعددی ارائه گردیده است، که امکان مقایسه بین نتایج آنها فراهم می شود. به منظور رتبه بندی واحدهای کارا روشهای رتبه بندی ارائه شده اند که یک دسته تحت عنوان ابرکارایی نامیده می شوند. به طور کلی در روشهای ابرکارایی از طریق حذف واحد تصمیم گیرنده از مجموعه امکان تولید (PPS) و بررسی تغییرات در مرز کارایی آن را رتبه بندی می کنند، که در این مقاله به بررسی ومقایسه روش ابرکارایی SBM و راسل اصلاح شده می پردازیم و با ارائه مثال عددی نتایج آن را بررسی می کنیم.

کلیدواژه ها

تحلیل پوششی داده ها، رتبه بندی ، واحد تصمیم گیرنده ، مدل SBM، ابرکارایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.