نقش و جایگاه زنان در فعالیت های بسیج سازندگی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش هم اندیشی بسیج سازندگی و نقش آن در توسعه همه جانبه کشور
  • کد COI اختصاصی: BASIJ01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1893
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه افضلی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

[توضیح سیویلیکا: این مقاله فقط به صورت چکیده مقاله در پایگاه سیویلیکا نمایه شده است] گستره بسیج مجموعه ای از زنان و مردان اعم از جوانان مشغول به تحصیل ، کارکنان ادارات، کشاورزان، کارگران، و سرانجام متخصصان حرفه ها و مشاغل گوناگون صنعتی و غیر صنعتی را در بر می گیرد. در چند سال اخیر یکی از عرصه هایی که بسیج به شایستگی در ان وارد شد و موفق عمل کرده اجرای طرح بسیج سازندگی است در حال حاضر در سراسر کشور بیش از 4/5 میلیون نفر از زنان عضو بسیج در سطح مراکز علمی ، اموزشی، شهرها و روستاها می باشند به طوری که امروزه بسیج خواهران گسترده ترین تشکل مردمی زنان است که با حفظ جایگاه به طور سازمان یافته می کوشد تا با بهره گیری از توصیه های اسلام دیدگاه های حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) پتانسیل های خود را در توسعه و سازندگی این مرز و بوم به کار گرد. با توجه به سند چشم انداز بیست ساله کشور در خصوص نقش زنان در رشد و توسعه جامعه می توان گفت بسیج سازندگی بستری را فراهم کرده تا زنان نیز با استعدادها و خلاقیت های متمایزی از مردان بتوانند در آن حضور پیدا کنند. اصل دهم دکترین بسیج خواهران به تفاوت های مرد و زن از نظر پتانسیل ها و استعدادهای آنها در سازندگی اشاره دارد با توجه به سرشت متفاوت زن و مرد دو گونه قابلیت ، استعداد و نیاز را متناسب با جنسیت آنها مطالبه می کند که با برنامه ریزی اصولی و صحیح در این زمینه بهترین امکان برای بهره مندی هر کدام از انها فراهم شود. بر این اساس افزایش میزان مشارکت زنان در عرصه سازندگی کشور در قالب تیم بسیج سازندگی زنان از طریق بررسی علمی و کارشناسی موضوع و ارائه راهکارهای مناسب و علمی وضع مقررات لازم و اتخاذ سیاست های کلان در این حوزه امکان پذیر است تا در جایگاه ها و برنامه های متناسب از قابلیت ها و استعدادهای آنان بهره برداری شود. به عنوان مثال در حوزه فعالیت های سازندگی، بسیج سازندگی زنان در عرصه های بهداشت و درمان، عمران، آبادانی، توسعه فعالیت های صنعتی، کشاورزی، دامداری و از این قبیل می تواند حضوری چشمگیر و سازنده داشته باشد. بنابراین در این مقاله به بررسی چالش ها و مسائلی که می تواند در سطح کشور با کارگیری پتانسیل ها و استعدادهای ویژه زنان مرتفع گردد پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

بسیج سازندگی بانوان، پتانسیل های زنان، استعدادهای زنان، بهسازی ، بازسازی، توسعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.