مطالعه ساختار عروق انگشت خلفی گوسفند با استفاده از روش قالب های رگی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 65، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-65-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد زمانی احمدی محمودی

بخش کلینکال پاتولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

احمدرضا محمدنیا

گروع علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد- ایران

سمانه آذرپژوه

دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد- ایران

مسعود غلامی

دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد- ایران

چکیده

به دلیل اهمیت بسیار زیادی که ساختار عروقی در بررسی پاتوزنز بیماری هایی مانند لامینیت (Laminitis) و زخم کف سم دارد، شناخت این ساختارها کاملاً ضروری به نظر می رسد. مقالات منتشر شده در مورد ساختار عروقی در گوسفند اندک است. اندام خلفی 15 بره 3 ماهه از محل مفصل تارس جدا شد. با جدا کردن سرخرگ Dorsalmetatarsalartery ابتدا سالین جهت شستشو و سپس رزین متاکریلات برای تشکیل کست تزریق شد. سرخرگ های Dorsal common digital و Common plantar مسئولیت عمده خون رسانی به سم را بر عهده دارد. از این سرخرگ ها یک شاخه به ناحیه پاشنه (Bulb) خون رسانی می کند شاخه دیگر در سطح محوری (Axial) به دیواره داخلی و ناحیه کف سم (Sole) خون رسانی می کند و شاخه سوم هم خون رسانی به نوار تاجی (Coronary margin) را برعهده دارد. سیاهرگ های common dorsal digital و A baxial proper plantar عهده دارد رناژ خون از سم می باشد. خون عمده شبکه های سطحی و عمقی ناحیه نوارتاجی و دیواره به درون سیاهرگ Dorsal proper digital تخلیه می شود و از آن جا به سیاهرگ Common dorsal digital تخلیه می شود که این شبکه های آناستوموزهایی را با شبکه های حاصله از سیاهرگ Aboxial proper plantar می دهد. سیاهرگ Axial proper Plantar به درون سیاهرگ Abaxialproper plantar تخلیه می شود. شبکه هایی که دیواره خارجی، ناحیه کف (Sole) و سطح کف پای پاشنه (Bulb) قرار دارند، از طریق دوسیاهرگ عمده خون خود را به درون سیاهرگ Abaxial proper plantar درناژ می کند.

کلیدواژه ها

گوسفند، انگشت خلفی، قالب های رگی، خون رسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.