ارزیابی تغییرات مرفومتری و هیستومتری کلیه در موش های مواجه شده با فنول در یک مطالعه تجربی کوتاه مدت

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 64، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-64-4_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 395
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا لویی منفرد

گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

زهرا طوطیان

گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

سیمین فاضلی پور

گروه آناتومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران، تهران- ایران

چکیده

فنل یکی از مواد ضدعفونی کننده ای است که از راه های مختلف به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این مطالعه اثرات وابسته به ذزفنل در تغییرات مرفومتریک و هیستومتریک یک کلیه در موش می باشد. در این تحقیق 60 سرموش سوری ماده نژاد Balb/C انتخاب، وزن اولیه آنها تعیین و به صورت تصادفی به سه گروه تیمار و یک گروه شاهد تقسیم گردید. م وش های گروه های تیمار فنول را به مدت 10 روز متوالی به روش گاواژ به میزان 80، 180 و 320 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و م وش های گروه شاهد تنها آب مقطر فاقد هر گونه ماده افزودنی را به همان روش دریافت نمودند. در پایان دوره آزمایش موش ها وزن گیری و سپس توسط کلروفرم بیهوش شدند. پس از بازکردن حفره شکم، کلیه راست موشها مورد مطالعه فرمومتری قرار گرفت. جهت مطالعه هیستومتری، مقاطع بافتی تهیه و به روش H&E رنگ آمیزی گردید. تجزیه و تحلیل آماری نتایج حاصله نشان داد که تغییرات وزن، طول و عرض کلیه در مقایسه بین گروه های تیمار و شاهد معنی دار بود (P< 0/05) ولی تغییرات وزن بدن، قطر کلیه و قطر جسمک کلیوی از نظر آماری معنی دار نمی باشد. به علاوه قطر کلافه مویرگی حسمک، قطر دهانه داخلی لوله های پیچیده دور و نزدیک و همجنین ارتفاع سلولی بافت پوششی لوله هایپیجیده دور و نزدیک در گروه های تیمار نسبت به گروه شاهد، اختلاف آماری معنی داری را نشان داد (pM0/05). وسعت ارتشاح گلبول های سفید تک هسته ای در بافت کلیه در گروه های تیمار در مقایسه با گروه شاهد بیشتر بود. نتایج حاصله بیانگر تأثیر فنول بر ساختار مرفومتری و هیستومتری کلیه می باشد.

کلیدواژه ها

فنول، کلیه، مرفومتری، هیستومتری، موش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.