بررسی کشتارگاهی میزان شیوع آلودگی به ویروس لوکوزآنزئوتیک گاو و اختلالات بالینی، هماتولوژیک و فلوسایتومتریک همراه در گاوهای هلشتاین در تهران

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 64، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-64-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 385
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد طلوعی

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز، تبریز- ایران

تقی تقی پور بازرگانی

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

غلامرضا نیکبخت بروجنی

گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

زهره خاکی

بخش اپیدمیولوژی گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

چکیده

ویروس لوکوزگاوی، رتروویروسی هست که بصورت اولیه نسوج لمفاوی گاو را درگیر می کند. به منظور مشخص نمودن وضعیت آلودگی با این ویروس در گاوها و تأثیر آن روی برخی شاخص های بالینی، هماتولوژیک و فلوسایتومتریک، این تحقیق، روی 197 راس گاو هلشتاین ذبحی در یک کشتارگاه صنعتی در تهران انجام گرفت. نتیجه انجام آزمون الایزا gp51 روی نمونه های سرمی اخذ شده از دام های مذکور، حاکی از واکنش سرمی مثبت در 22/3 درصد از گاوهای مورد این مطالعه بود. تنظیم یافته ها بر پایه سن، نشان داد که ارتباط معنی داری بین میزان آلودگی به این ویروس و ا فزایش سن وجود دارد (0/001< p< 0/005). تفاوت معنی داری بین میزان آلودگی در دام های واجد انواع اختلالات بالینی یا آسیب های درشت بینی و گاوهای به ظاهر سالم وجود داشت (0/001< p< 0/005). بین میزان آلودگی به این ویروس با جنسیت و درجه وضعیت بدنی دامها رابطه آماری معنی داری مشاهده نشد. بعد از حذف گاوهای واجد انواع اختلالات بالینی یا آسیب های درشت بینی و همچنین دام های استرس دار، به علت احتمال تغییرات ثانویه در شاخص های خونی آنها، در گاوهای آلوده تعداد کل گلبول های سفید بیشتر (0/01< p< 0/05) و درصد لمفوسیت های CD4+)T)، کمتر (0/0/< p< 0/05) از دام های غیرآلوده بود. همچنین در دام های آلوده، ارتباط معنی داری مثبتی بین تعداد لمفوسیت های CD21+)B) با تعداد مطلق گلبولهای سفید و درصد کل لمفوسیت ها، مشاهده گردید. مطالعه حاضر، شیوع بالای آلودگی با ویروس لوکوزگاو در دامهای مورد بررسی و درصد پائین سلولهای CD4+ در گاوهای آلوده به این ویروس نسبت به دام های غیر آلوده را نشان داد.

کلیدواژه ها

ویروس لوکزانزئوتیک، گاوهلشتاین، آزمون الایزا، متغیرهای خونی، فلوسایتومتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.