تأثیر استفاده از ایمپلنت نورجستومت (پروژستان کاشتنی) بر روی فرایند رشد فولیکولی در شتر دوکوهانه

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 64، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-64-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 644
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داراب نیکجو

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

امیر نیاسری نسلجی

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

اصغر مقیسه

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

کمال رضوی

موسسه تحقیقات علوم دامی، کرج- ایران

چکیده

در مطالعات متعددی پروژستاژن ها برای کنترل رشد فولیکولی در شتر بکار گرفته شده اند که نتایج متناقضی به همراه داشته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تدثیرایمپلنت نور جستومت بر روی فرایند رشد فولیکولی در شتر دوکوهانه بود. تعداد 8 نفر شتر ماده دوکوهانه با دامنه سنی 14-6 سال به طور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. هر یک از شترهای گروه درمان برای مدت 10 روز یک ایمپلنت نورجستومت در زیر پوست گوش دریافت داشتند (روز استقرار ایمپلنت نورجستومت به عنوان روز صفر مطالعه در نظر گرفته شد). شترهای گروه کنترل (تعداد 4 نفر) هیچ درمانیدریافت نکردند. معاینه روزانه تخمدان شترهای مورد مطالعه بوسیله دستگاه سنونوگرافی مجهز به پروب خطی 5 مگاهرتز انجام گردید. فولیکول در حال رشد زمانی بالغ در نظر گرفته شدکه در دامنه 17-13 میلی متر قرار داشت. در هر دو گروه آزمایشی یکی از دام ها دارای یک فولیکول پایدار بوده و در روز 7-6 مطالعه موج جدید فولیکولی در آنها آغاز گردید. فولیکول رشد یافته از موج جدید فولیکولی تا روز 10 مطالعه به اندازه بالغ نرسید. در هر دو گروه آزمایشی یکی از دام ها دارای یک فولیکول در حال رشد بود که این فولیکول در پایان مطالعه به اندازه فولیکول بالغ رسید. در هر دو گروه آزمایشی در یکی از دام ها در طول مطالعه یک فولیکول در حال تحلیل و یک فولیکول در حال رشد مشاهده شد که در طول 10 روز حضور ایمچلنت به اندازه بالغ رسید. یکی از شترهای گروه کنترل دارای یک فولیکول پایدار بود و موج جدید فولیکولی در روز 9 مطالعه آغاز شد. یکی از شترهای گروه درمان دارای یک فولیکول پایدار و یک فولیکول در حال رشد بد که فولیکول در حال رشد در فاصله روزهای 9 و 10 ازمایش تخمک گذاری کرد. بطور خلاصه، استفاده از یک ایمپلنت نورجستومت به مدت 10 روز نمی تواند در تنظیم رشد فولیکول های تخمدانی در شتر دوکوهانه مؤثر باشد.

کلیدواژه ها

نورجستومت، رشد فولیکولی، شتر دوکوهانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.