جستجوی سرولوژیکی عفونت به سالمونلا انتریتیدیس در گله های طیور صنعتی ایران

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 64، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-64-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 537
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین اکبریان

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

سیدمصطفی پیغمبری

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

عباس برین

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

چکیده

سالمونلاانتریتیدیس هم اکنون سروتیپ غالب در ین سالمونلاهای جدا شده از انسان و طیور می باشد. گوشت و تخم مرغ دو منبع مهم عفونت سالمونلا انتریتیدیس برای انسان هستند. این مطالعه برای ردیابی آلودگی گله های صنعتی طیور به سالمونلا انتریتیدیس با استفاده از روش های سرولوژیک انجام پذیرفت. تعداد 8208 نمونه سرمی از 171 گله طیور صنعتی کشور (پولت، تخمگذار تجاری، مادر گوشتی، مادر تخمگذار، گوشتی، اجداد گوشتی) تهیه شدند و با استفاده از آزمایش آگلوتیناسیون روی لام و الیزا مورد مطالعه قرار گرفتند. کلیه نمونه ها در آزمایش آگلوتیناسیون منفی بودند ولی حدود 45 درصد از کل نمونه ها (مربوط به 112 گله)، در آزمایش الیزا حضور آنتی بادی علیه سالمونلا آنتریتیدیس را نشان دادند. البته تیترهای آنتی بادی جستجو شده توسط الیزا در این مطالعه بین 0/590-0/476 بود که در سطح پائینی است و نشان از ارزش الیزا در مقابل آزمایش آگلوتیناسیون را دارد. مثبت بودن حدد 45 درصد نمونه ها نشان از آلودگی گله های طیور حداقل در یک مطقع از دوره پرورش گله به سالمونلا انتریتیدیس می باشد. نتایج اینمطالعه که برای اولین بار به این گستردگی در ایران انجام گرفته است برای تعیین میزان درگیری طیور صنعتی کشور با سالمونلا انتریتیدیس و برنامه ریزی برای کنترل آن می تواند حائز اهمیت باشد.

کلیدواژه ها

سالمونلاانتریتیدیس، طیور، الیزا، آگلوتیناسیون، سریع روی لام، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.