شناسایی و بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی باکتری های جدا شده از مدفوع سگ های سالم و مبتلا به اسهال در شیراز

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 63، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-63-4_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا فیروزی

گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز- ایران

علی اصغر سرچاهی

گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز- ایران

ساسان نظریان

دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز- ایران

ابوالفضل سعیدزاده

گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز- ایران

چکیده

در این مطالعه 77 مورد باکتری از مدفوع سگ های سالم و 86 مورد باکتری از مدفوع سگ های مبتلا به اسهال شناسایی شدند. سالمونلاهای جدا شده با روش PCR و با استفاده از پرایمرهایاختصاصی ژن invA تأیید گردیدند. همچنین اثر آنتی بیوتیک های تایلوزین، جنتامایسین،اکسی تتراسیکلین، کلرامفنیکل، نئومایسین، تتراسیکلین، کانامایسین و سولفادیازین بر روی باکتری های جدا شده با استفاده از روش انتشار از دیسک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که درصد باکتری های اشریشیاکلی، پروتئوس، چسودوموناس آئرورژینوزا، لاکتوباسیلوس ها و کلستریدیوم پرفرنژانس در مدفوع سگ های سالم بیش از سگ های مبتلا به اسهال بوده است. از طرفی درصد باکتری های استافیلوکوکوس ارئوس، کورینه باکتریوم ها، سالمونلا و باسیلوس سرئوس در سگ های مبتلا به اسهال از سگ های سالم بیشتر بوده است. نتایج مربوط به اثر آنتی بیوتیک های مورد ازمایش نیز نشان داده است که سولفادیازین تنها آنتی بیوتیکی بوده است که کلیه باکرتی های جدا شده از موارد اسهال با درصد بالایی به آن حساسیت نشان داده اند و در ع ین حال اثر ضد باکتریایی کمتری بر روی فلور طبیعی دستگاه گوارش داشته است.

کلیدواژه ها

فلور طبیعی دفوع، اسهال، حساسیت آنتی بیوتیکی، سگ، شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.