شناسایی گونه های مختلف ری پی سفالوس در برخی از مناطق ایران

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 63، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-63-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 799
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق رهبری

گروه انگل شناسی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران- ایران

صدیقه نبیان

گروه انگل شناسی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران- ایران

پرویز شایان

گروه انگل شناسی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران- ایران

محمد صدقیان

گروه انگل شناسی دانشکده تخصصی دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد

چکیده

دراین بررسی بصورت تصادفی تعداد 2170 کنه از تعداد 151 رأس گاو، 629 رأس گوسفند، 336 رأس شتر بین سالهای 1384-1382 جمع آوری شدند. هدف از این مطالعه، تعیین گونه های ری پی سفالوس دامهای اهلی از برخی مناطق مختلف ایران بوده است. جمع آوری نمونه کنه بصورت تصادفی از روی دام در فصول فعالیت کنه از چهار منطقه اکولوژیک مختلف ایران در طی سه سال انجام چذیرفت. در این مطالعه وفور آلودگی گاو، گوسفند، بز و شتر به کنه بترتیب 60، 71/4، 53 و 46 درصد اعلام می گردد. کنه های ری پی سفالوس جمع آوری شده بر اساس ساختارهای ریخت شناسی مورد مطالعه قرار گرفت و مشتمل بر، ری پی سفالوس سنگوئینوس (37/9)، ری پی سفالوس بورسا (49/8) و ری پی سفالوس ترانیکوس (12/23) درصد می باشد. هر سه گونه کنه ری پی سفالوس تنها در منطقه 2 اکولوژیک سازگاری یافته است اما کنه ری پی سفالوس سنگوئینوس در هر چهار منطقه اکولوژیک بعنوان فون اصلی این جنس حضور دارد، در حالیکه ری پی سفالوس بورسا فقط در منطقه 1 و 2 اکولوژیک و ری پی سفالوس تورانیگوس در منطقه 2 و 3 اکولوژیک، زیستگاه خود را انتخاب نموده است. کنه ری پی سفالوس بورسابا فراوانی 48 درصد در منطقه 2 فراوان ترین گونه، کنه ری پی سفالوس سنگوئینوس با فراوانی 1/23 درصد در منطقه 4 کمیاب ترین گونه از جنس ری پی سفالوس می باشد. نتایج بدست آمده نشان می دهد که در مناطق اکولوژیک گوناگون، دامها واجد الگوهای کنه ای مختلف می باشند.

کلیدواژه ها

ری پی سفالوس سنگوئینوس، ری پی سفالوس بورساوری پی سفالوس تورانیکوس، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.