آنالیز مولکولی سه سویه متعلق به سروتیپ B/793 ویروس های برونشیت عفونی طیور جدا شده از مرغداری های صنعتی ایران

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 62، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-62-1_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 884
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گیتا اکبری آزاد

گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

مهدی وصفی مرندی

گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

حسین کیوانی امینه

دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران- ایران

چکیده

بیماری برونشیت عفونی طیور یکی از بیماری های مهم تنفسی طیور است که هر ساله خسارات اقتصادی بسیار زیادی را به صنعت طیور کشور تحمیل می کند. هدف از انجام این مطالعه آنالیز و تعیین خصوصیات مولکولی سکانس نوکلئوتیدی و آمینو اسیدی ویروس های برونشیت عفونی جدا شده از مرغداریهای صنعتی ایران می باشد. در این مطالعه کل ژن S1 جدایه های برونشیت عفونی طیور با آزمایش RT-PCR تکثیر و سپس محصول RT-PCR، روی ژل آگار الکتروفروزگردید که تمامی جدایه ها، باند بالای 1600 جفت باز را نشان دادند. در آزمایش RFLP تحت آنزیم های محدودگر HaeIII,tIindIII Ecorl، سه جدایه که الگوی سروتی 793/B را نشان دادند انتخاب و سکانس نوکلئوتیدی ژن S1 آن مشخص و به اسید آمینه های متناظر ترجمه شد. طرح تشابهی (IP plot) نوکلئوتیدی و آمینواسیدی زن S1 این سویه ها، با 30 سویه رفرانس برونشیت عفونی ترسیم و در نهایت درخت فیلوژنتیک نوکلئوتیدی و آمینواسیدی، طراحی شد. آنالیز درخت فیلوژنیکی نشان داد که هر سه سویه ایران در سروتیپ 793/B قرار می گیرند. درصد اختلاف نوکلئوتیدی این سه سویه با سویه UK/793/B به عنوان پروتوتیپ سروتیپ 5/64-6/, 793/B درصد و با سویه واکسن H120؛ 26/16 تا 26/02 درصد می باشد. با توجه به اینکه 793/B نوعی سروتیپ با همولوژی پائین نسبت به سویه واکسینال H120 ماساچوست می باشد ممکن است سروتیپ 793/B مسئول واگیری برونشیت در گله های واکسینه و توجیه کننده شکست در واکسیناسیون این بیماری باشد. مجله تحقیقات دامپزشکی، 1386، دوره 62، شماره 1، 80-69.

کلیدواژه ها

بیماری برونشیت عفونی طیور، سروتیپ RT-PCR/RFLP, Sequencing

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.