تأثیر تجویز اکسی توسین با دواندن یا بدون دواندن در اولین فحلی بعد از زایش روی میزان جمع شدن رحم و میزان آبستنی در مادیانهای مبتلا به تجمع مایع رحمی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 60، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-60-2_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 768
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید قاسم زاده نوا

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

سعید بکایی

گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

فرامرز قراگزلو

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

چکیده

هدف: تعیین تأثیر تجویز وریدی اکسی توسین واکسی توسین به همراه دواندن در اولین فحلی پس از زایمان روی کاهش میزان مایعات رحمی و میزان باروری مادیان های مبتلا به تجمع مایع در رحم. طرح: مطالعه تجربی. حیوانات: تعداد چهل و پنج رأس مادیان در فاصله سنی 14-8 سال. روش: از بین مادیانهای با اولین فحلی پس از زایمان، 45 رأس مادیان که میزان مایع غیر اکوژن موجود در رحم آنها بیشتر از یک سانتیمترمربع بود (ارزیابی بوسیله اولترسونوگرافی) انتخاب شده و به طور کاملاً تصادفی در سه گروه برای آزمایش دسته بندی گردید. گروه اول: بدون درمان(کنترل)، 17 رأس، گروه دوم: یک دوزاکسی توسین (15 واحد داخل رگی) روزانه تا پایان فحلی اول (تزریق اول در روز دوم فحلی)، 14 رأس. گروه سوم: درمان قبلی به همراه دواندن بمدت 30-20 دقیقه که 60 دقیقه پس از تزریق اکسی توسین شروع می شد (برای ارزیابی اثرات دواندن به همراه اکسی توسین روی درناژ رحم)، 14 رأس. نتایج:کاهش میزان مایعات رحم پس از درمان، به ترتیب 71/4 درصد و 92/9 درصد در گروه دوم و سوم، در مقایسه با 17/6 درصد گروه کنترل بود (P< 0/05). مجموع میزان آبستنی سه گروه (61.5 درصد) متعاقب جفتگیری در فحلی دوم پس از زایمان در مادیانهایی که میزان مایع موجود در رحم آنها بیشتر از یک سانتیمتر مربع بود به طور معنی داری بیشتر (26/3 درصد) از گروه دیگر بود (P< 0/05). نتیجه گیری: تجویز اکسی توسین به تنهایی یا اکسی توسین به همراه دواندن در فحلی اول پس از زایمان در مادیان های مبتلا به تجمع مایع در رحم باعث افزایش معنی دار در میزان آبستنی در فحلی بعدی می شود. مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، (1384)، دوره 60، شماره 2، 172-167.

کلیدواژه ها

مادیان، اکسی توسین، اندومتریت، ابستنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.