استفاده از تکنیک تشخیصی واکنش زنجیر پلیمراز در تأیید تشخیص بزهای آلده به مایکوباکتریوم

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 59، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-59-1_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهین فکور

گروه آموزشی علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج- ایران

محمدقلی نادعلیان

گروه آموزشی علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

عبدالمحمد حسنی طباطبایی

گروه آموزشی علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

محمدجواد قراگوزلو

گروه آموزشی پاتولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

چکیده

هدف: ارزیابی تشخیصی آزمون واکنش زنجیر پلیمراز در تأیید نمونه هایی که آزمایشات میکروبیولوژیک، حضور مایکوباکتریومر ا اثبات کرده است. طرح: مشاهده ای. حیوانات: هزار رأس بز و اندامهای دارای ضایعات قابل رؤیت در دامهای راکتیو. روش: انجام آزمایش د اخل جلدی مقایسه اس توبرکولین، اندازه گیری محل تطریق، انجام معاینات بالینی و کالبد گشایی در دامهای راکتور مثبت و مشکوک، نمونه برداری از اندام و بافتهای دارای ضایعات قابل رؤیت، انجام مطالعات باکتری شناسی، انجام آزمایش واکنش زنجیر پلیمراز (PCR) توسط کیت Hot start PCR. نتایج: از مجموع هزار رأس بز 7 رأس واکنش مثبت و 4 رأس واکنس مشکوک نشان دادند. انجام آزمایش PCR بر روی نمونه های مربوطه به 11 رأس دام فوق 4 مورد مایکوباکتریوم توبرکولوزیس کمپلکس را نشان داد که با نتایج حاصل از آزمایشات باکتری شناسی کاملاً همخوانی داشت. (جداسازی مایکوباکتریوم بویس در سه نمونه و مایکوباکتریوم توبرکولوزیس در یک نمونه). نتیجه گیری: ضمن اینکه این مطالعه اولین تحقیق در ایران در زمینه مایکوباکتریوم در بز می باشد، اولین گزارش ا ستفاده از تکنیک تشخیصی PCR در تأیید تشخیص آلودگی به مایکوباکتریوم توبرکولوزیس کمپلس در نشخوار کنندگان کوچک نیز هست. و به تبع آن علاوه بر اثابت اینکه وقوع سل در بز در کشور ایران قابل انتظار ا ست. ارزش ت شخیصی واکنش زنجیر پلیمراز را در تشخیص آلودگی نمونه های ارسالی به آزمایشگاه به مایکوباکتریوم نشان می دهد. مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، (1383)، دوره 59، شماره 1، 100-97.

کلیدواژه ها

بز، مایکوباکتریوم، PCR، سل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.