مطالعه الگوی پروتئینی پاستورلامولتوسیدا جدا شده از طیور و مقایسه حد پروتئین تیپ های شناسایی شده در موش

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 58، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-58-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 573
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا جباری

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی حصارک کرج، کرج- ایران

مهدی وصفی مرندی

گروه آموزشی علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

عزیز سهاری

گروه آموزشی علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه پوترا، سردانگ- مالزی

چکیده

هدف: تعیین ویژگی الگوی پروتئینی و طبقه بندی نمونه های پاستورلا مولترسیدا جدا شده از طیور استان مازندران، بررسی ایمنیت متقاطع و نیز مقایسه حدت پروتئین تیپهای شناسایی شده در مدل موشی. نمونه ها: تعداد 18 نمونه پاستورلامولتوسیدا جدا شده از طیور استان مازندران که در طی ده سال (1388-1368) در مؤسسه رازی جدا شده اند. روش: مقدار 30-25 میکروگرم پروتئین خام تهیه شده از جدایه ها در سیستم ناپیوسته در ژل سدیم دو دسیل سولفات پلی آکریل آمیدالکتروفورز گردید. غلظت آکریل آمید در ژل جدا کننده 12/5 درصد و درژل متراکم کننده 4/5 درصد بود. حداقل دوز کشنده هر تیپ پروتئینی با تزریق رقتهای مختلف باکتری پاستورلامولتوسیدا به گروه های سه تایی موش از طریق داخل صفاقی تعیین گردید. چهار گروه ده تایی موش ایمن شده با سویه واکسینال به همراه چهار گروه ده تایی به عنوان کنترل برای بررسی ایمنی متقاطع با سایر تیپهای پروتئینی مورد ا ستفاده قرار گرفت. نتایج: بیش از 30 باند پلی پپتیدی د ر فاصله بین 24 ت 174 کیلو دالتون مشاهده شد. شکل کلی الگوهای پروتئینی جدایه ها بسیار به هم شباهت داشت. اختلاف عمده بین آنها د ر محل قرار گرفتن یکی از باندهای اصلی موسوم به پروتئین H بود. این باند در جدایه های مختلف د ر سه موقعیت 38، 36/5 و 34 کیلو دالتون قرار داشت که بر همین اساس جدایه ها را در سه پروتئین تیپ (III, II, I) جای داد. ا یمن سازی گروه های موش با سویه واکسینال (پروتئین تیپ I) توانست آنها را در مقابل چالش با پروتئین تیپ همنوع (همولوگ) حفاظت نماید. مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، (1382)، دوره 58، شماره 3، 201-197.

کلیدواژه ها

پاستورلامولتوسیدا، الگوی پروتئینی، حدت، ایمنیت متقاطع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.