بررسی نحوه توزیع و مقایسه فعالیت آنزیم رودنیز در دستگاه ادراری و تناسلی نر و ماده گوسفند

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 58، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-58-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید کریمی

گروه آموزشی علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز، تبریز- ایران

محمود امین لاری

گروه آموزشی علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز- ایران

چکیده

هدف: تعیین وجود رودنیز در قسمتهای مختلف دستگاه ادراری و تناسلی و مقایسه فعالیت این آنزیم در اعضای مختلف این دو دستگاه با هم در گوسفند. طرح: استفاده از روش سوربو و مقایسه داده های به دست آمده از روش سوربو با استفاده از روشهای آماری یعنی تستهای تی و وان وی در نرم افزار SPSS. حیوانات: پنج نمونه از قسمتهای مختلف دستگاه ادراری و تناسلی نر و ماده گوسفند. روش: در این بررسی میزان رودنیز با اندازه گیری تیوسولفات تولید شده با استفاده از روش سوربو تعیین شد. تجزیه و تحلیل آماری: آزمون سکطرفه ANOVA و آزمون “t”. نتایج : بر اساس نتایج به دست آمده مشخص گردید که این آنزیم د ر قسمتهای مختلف د ستگاه ادراری و تناسیل گوسفند وجود دارد. در بررسی فعالیت ویژه رودنیز در د ستگاه ادراری مشخص شد که فعالیت رودنیز قسمت قشری کلیه در مقایسه با سایر قسمتهای این دستگاه بیشتر می باشد. همچنین در بررسی فعالیتهای ویژه رودنیز در دستگاه ا دراری مشخص شد که فعالیت رودنیز قسمت قشری کلیه در مقایسه با سایر قسمتهای ا ین دستگاه بیشتر می باشد. همچنین در بررسی فعالیت رودنیز در د ستگاه تناسلی گوسفند نر (قوچ) مشخص شد که این آنزیم در تمامی قسمتهای این د ستگاه دارای فعالیت می باشد (هر چند به میزان ناجیز). بیضه و پروستات در مقایسه با سایر قسمتهای این د ستگاه از میزان فعالیت بیشتری برخوردار بودند. همچنین بر اساس نتایج این تحقیق د ر تمامی قسمتهای دستگاه تناسلی گوسفند ماده (میش) رودنیز مشاهده گشت (هر چند به میزان بسیار کم). مخاط گردن رحم در گوسفند ماده نسبت به سایر قسمتها، حاوی رودنیز بیشتری بود و تفاوت معنی داری را هم در مقایسه با سایر قسمتها (در سطح P< 0/05) نشان داد.نتیجه گیری: از بالا بودن میزان رودنیز در بخش قشری کلیه می توان نتیجه گرفت که احتمالاً بخش قشری کلیه مانند کبد نقش مهمی را در سم زدایی سیانور دارا است. وجود رودنیز در این ترشحات و در سلولهای سرتولی موجود در بیضه احتمالاً به عنوان یک وظیفه دفاعی برای محافظت از اسپرماتوزوئیدها در برابر خطرات ناشی از وجود سیانور عمل می کند. مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، (1382)، دوره 58، شماره 2، 120-115.

کلیدواژه ها

آنزیم، رودنیز، دستگاه ادراری و تناسلی، گوسفند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.