بررسی میزان آلودگی کرمی کبد گاومیش و خسارت اقتصادی حاصل از آن در کشتارگاه ارومیه

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 58، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-58-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیومرث قبادی

دانش آموخته کارشناسی علوم آزمایشگاهی دانشکده د امپزشکی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

محمد یخچالی

گروه آموزشی پاتوبیولوژی دانشکده د امپزشکی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

هدف: تعیین فراوانی آلودگی ا نگلی کبد گاومیش و خسارت اقتصادی. طرح: نمونه برداری تصادفی و تعیین فراوانی آلودگی کرمی کبد. حیوانات: دو هزار و سیصد و هشتاد و شش رأس گاومیش. روش: به منظور تعیین وضعیت آلودگی کرمی کبد گاومیش د ر کشتارگاه شهرستان ارومیه، د و هزار و سیصد و ه شتاد و شش عدد کبد ضبطی، برای بررسیهای آزمایشگاهی به آزمایشگاه انگل شناسی دانشکده دامپزشیکی دانشگاه ارومیه منتقل و از نظر انگل شناسی بررسی و شناسایی گردیدند. در هر بار نمونه برداری تعداد کبد ضبطی به دلیل آلودگی های کرمی ثبت و بر ا ساس قیمت روز، میزان خسارت اقتصادی وارده محاسبه می شد. نتایج: در این بررسی دو هزار و سیصد و ه شتادو شش لاشه گاومیش از آذرماه 1379 تا خ رداد ماه 1380 از نظر آلودگی کرمی و خسارت اقتصادی حاصل از آنها بررسی گردید. از تعداد 220 عد (9/2 درصد) کبد با آلودگی کرمی مثبت تعداد 67375 عدد انگل کرمی از کبد گاومیش جدا و شمارش گردید دیکروسلیوم دندریتیکوم (98/35 درصد)، فاسیولاهپاتیکا (0/65 درصد)، فاسیولاژیگانتیکا (0/114 درصد) و کیست هیداتیک (0/89 درصد). به طوری که از این میزان، آلودگی با ترماتود 27/67درصد و سستود 41/53 درصد و آلودگی توأم (ترماتود و سستود) 30/78 درصد بود. میانگین آلودگی هر کبد به دیکروسلیوم دندریتیکوم 301/2، فاسیولاهپاتیکا 2، فاسیولاژیگانتیکا 0/35 و کیست هیداتیک 2 بود. خسارت اقتصادی حاصل از این انگلها در طول بررسی با توجه به قیمت روز هر کیلوگرم کبد در ارومیه به طور متوسط 494 کیلوگرم (10404000 ریال) تعیین شد. مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، (1382)، دوره 58، شماره 1، 20-19.

کلیدواژه ها

آلودگی کرمی، کبد، گاومیش، کشتارگاه، خسارت اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.