گزارش یک مورد ملانوم بدخیم در حفره دهانی سگ

  • سال انتشار: 1381
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 57، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-57-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 698
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا کامرانی

گروه آموزشی علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

محمدمهدی دهقان

گروه آموزشی علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

احمدرضا موثقی

گروه آموزشی پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه مشهد، مشهد، ایران

چکیده

هدف: معرفی بالینی یک مورد ملانوم بدخیم در حفره دهانی سگ. طرح: گزارش موردی. حیوان: یک قلاده سگ ماده 15 ساله نژاد یورکشتایر تریر. تاریخچه: در خرداد ماه سال 1375 سگ مذبور با سابقه بوی بد دهان، ترشحات خونابه ای از دهان و فیستول مترشجه زیر چشم چپ به بمارستان حیوانات کوچک دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ارجاع گردید. در معاینه داخل حفره دهانی یک توده توموری سیاه رنگ به قطری حدود 5 سانتی متر چسبیده به لثه در منطقه مولار سمت چپ در فک بالا مشاهده شد. در معاینه بالینی حیوان بجز وجود یک فیستول در زیر گوشه داخلی چشم چپ که به خاطر گسترش و دست اندازی تومور به بافتهای اطراف ایجاد شده بود مورد خاصی مشاهده نشد. همچنینی در رادیوگرافی ناحیه جمجمه و ریه و ه مچنین آزمایش شمارش کامل خون مورد غیر طبیعی مشاهده نشد. حیوان مورد عمل جراحی برداشت توده توموری قرار گرفته و نمونه به آزمایشگاه آسیب شناسی ارسال شد و تشخیص ملانوم بدخیم مورد تأیید قرار گرفت. کاربرد بالینی: ملانومهای حفره دهانی در سگها جزو بدخیم ترین تومورهای مشاهده شده در حیوانات کوچ می باشند و عموماً از پیش آگهی بدی برخوردار هستند. این گزارش اولین زارش وقوع تومور ملانومای بدخیم در حفره دهانی سگ در ایران می باشد. مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، (1381)، دوره 57، شماره 2، 7-5.

کلیدواژه ها

ملانوم بدخیم، حفر دهانی، سگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.