به کارگیری روشهای ایمونوفلورسانس، ایمونودات و ایمونوبلاتینگ جهت شناسایی سویه های بیماریزای اشریشیاکلی واجد فیمبریه F11، در کلی باسیلوز طیور

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 56، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-56-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 559
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن تاج بخش

گروه آموزشی میکروبیولوژی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

سیدعلی پوربخش

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی کرج، کرج، ایران

رضا قنبرپور ممقانی

گروه آموزشی میکروبیولوژی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

چکیده

تاکنون فیمبریه F11 فقط در سویه های بیماریزای اشریشیاکلی جدا شده از طیور، بوقلمون و انسان گزارش شده است. به منظور شناسایی این فیمبریه ابتدا 300 سویه از لاشه های طیور گوشتی مبتلا به کلی باسیلوز جداسازی و هر یک از آنها در محیط TSA چندین بار پاساز داده شد تا فیمبریه F11 نمود یابد. در مرحله بعدی تعلیق باتریایی تهیه شده از آنها با گلبولهای قرمز گروه خونی O انسان مجاور گردید و با افزودن قند مانوز سویه های واجد قیمبریه مقاوم به مانوز (+MRHA) مشخص شدند. سپس با استفاده از تعلیق باکتریایی و آنتی سرم اختصاصی ضد قیمبریه F11 خرگوشی، آزمایش ایمونوفلورسانس غیر مستقیم انجام شد و برای انجام روشهای ایمونودات و ایمونوبلاتینگ (وسترن بلات) ابتدا عصاره فیمبریه ای خام از هر یک از سویه ها تهیه شد و بر روی آنها آزمایشهای مذکور صورت پذیرفت و در نهایت سروتیپ سویه هایی که در هر یک از آزمایشهای واجد فیمبریه F11 بودند، تعیین شد. بدین ترتیب در روش هماگلوتیناسیون تنها پنج سویه (+MRHA) بودند و در روشهای ایمونوفلورسانس و ایمونودات، شش سویه واجد فیمبریه F11 تشخیص داده شدند. در ایمونوبلاتینگ نیز شش سویه واجد تحت واحد اصلی 18 کیلودالتونی بودند که با آنتی سرم اختصاصی ضد فیمبریه F11 واکنش نشان دادند. تمامی سویه های واجد فیمبریه، متعلق به گروه سرمی O1 بودند.

کلیدواژه ها

اشریشیاکلی، کلی باسیلوز، طیور، فیمبریهF11

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.