بررسی پارامترهای الکتروکاردیوگرام ماکیان مبتلا به آسیت و بیماری مزمن تنفسی

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 56، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-56-3_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 452
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب الله دادرس

گروه آموزشی علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

علی رضاخانی

دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

سیدمحمد ظاهر صفدری

چکیده

در مطالعه حاضر، پارامترهای مختلف الکتروکاردیوگرام روی اشتقاقهای استاندارد اندامها در 14 قطعه جوجه گوشتی سالم، 31 قطع مبتلا به آسیت و 24 قطعه مبتلا به بیماری مزمن تنفسی (CRD) از نژاد تجارتی آرین (هیبرو) بررسی شد. ا لکتروکاردیوگرامهای ثبت شده از لحاظ تعداد ضربان قلب، ریتم، فواصل ا مواج (P-R, RS, S-T, T-P, T و P) دامنه و شکل امواج (QRS, T و P) بررسی شدند. پس از ثبت الکتروکاردیوگرام تمام جوجه های گوشتی مشکوک به آسیت و بیماری مزمن تنفسی کالبد گشایی و ضایعات قابل مشاهده ثبت تا با نتایج به دست آمده از الکتروکاردیوگرامها مقایسه شوند. ن تایج به دست آمده عبارت اند از: تعداد ضربان قلب در گروه مبتلا به آسیت کمتر از گروه مبتلا به بیماری مزمن تنفسی و گروه سالم بود. تفاوت میان گروه مبتلا به آسیت و سالم و گروه مبتلا به بیماری مزمن تنفسی وس الم از نظر آماری معنی دار بودند (P> 0/05). در گروه مبتلا به آسیت سه مورد آریتمی یعنی برادیکاردی سینوسی (no-2) و انفکاک دهلیزی بطنی (no-1) مشاهده شد. به طور کلی میانگین فواصل ا مواج در گروه های بیمار در مقایسه باگروه سالم افزایش نشان می داد. اما تنها در مورد فواصل P-R و S-T تفاوت بین گروه ها معنی دار بود (P< 0.05). میانگین دامه امواج دو گروه بیمار در مقایسه با گروه سالم افزایش داشت و این از نظر آماری معنی دار بود (P< 0.01). شکل امواج در اشتقاقهای مختلف تفاوتهای زیادی داشتند. وجود موج Q (q) در الکتروکاردیوگرام جوجه های گوشتی مبتلا به آسیت و بیماری مزمن تنفسی بویژه در اشتقاق های aVR و aVL برجسته بود.

کلیدواژه ها

الکتروکاردیوگرام، جوجه های گوشتی، اسیت، بیماری مزمن تنفسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.