مطالعه و مدل سازی مرحله رشد تأخیری سالمونلا تیفی موریم متأثر از عوامل رشد انتخابی

  • سال انتشار: 1379
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 55، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-55-2_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 646
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین آخوندزاده

گروه آموزشی بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

ودود رضویلر

گروه آموزشی بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

در یک مطالعه چند فاکتوری، اثرات مقادیر مختلف pH (؛5 تا 7/4)، غلظتهای مختلف نمک طعام (0/5 تا 3 درصد) سوربات پتاسیم (صفر تا 0/3 درصد) و حرارت نگهداری (15 تا 35 درجه سانتیگراد) بر روی زمان رشد ت أخیری (Lag time) سالمونلاتیفی موریم (Salmonella Typhimurum) در محیط مدل برات (Brain Heart Infusion) مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. مدت زمان رشد تأخیری سالمونلاتیفی م وریم به طور معنی داری تحت تأثیر مقادیر عوامل رسوبات پتاسیم، pH و درجه حرارت نگهداری قرار گرفت (p< 0/002) ولی غلظت های نمک طعام به کار گرفته شده در این مطالعه تأثیر معنی داری بر روی آن نداشت (P=0/5) با استفاده از معادله رگرسیون خطی و ترانسفورماسیونهای مناسب ارتباط زمان رشد تأخیری (به عنوان یکمتغیر وابسته) با مقادیر PH، سوربات پتاسیم، حرارت نگهداری و نمک طعام (به عنوان متغیرهای مستقل) به صورت مدل پیشگو (Predictive model) تهیه گردید. با استفاده از این مدل طول زمان رشد تأخیری در محدوده دامنه مقادیر متغیرهای به کار گرفته شده در این مطالعه با مقدار R(2)=0/82 قابل محاسبه و پیشگویی خواهد بود.

کلیدواژه ها

سالمونلا تیفی موریم، فاکتورهای رشد، رشد تأخیری، مدل سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.