اثر برخی از آنتی بیوتیکها بر عیار پادتن H1 حاصل از واکسن نیوکاسل

  • سال انتشار: 1378
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 54، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-54-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1170
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام شجاعدوست

گروه آموزشی علوم درمانگاهی، دانشکده علوم دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

محمدحسن بزرگمهری فرد

گروه آموزشی علوم درمانگاهی، دانشکده علوم دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

عبدالمحمد حسنی طباطبایی

گروه آموزشی علوم درمانگاهی، دانشکده علوم دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

ششصد و دوازده جوجه یک روزه گوشتی از نژاد Ross در 9 گروه قرار گرفتند که در هر گروه دو پن برای ماده ها دو پن برای نرها اختصاص یافت. یکی از گروه ها به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد که تا آخر دوره هیچ آنتی بیوتیکی در آن تجویز نشد و 8 گروه دیگر به آنتی بیوتیکهای سولفادیازین + تری متوپریم (سولتریم)، تایلوزین تارترات، سالینومایسین، لینکومایسین + اسپکتینومایسین (لینکوسپکتین)، انروفلوکساسین، کلرامفنیکل، کلرتتراسیکلین و فورازولیدون اختصاص داده شد. ه مه گروه ها در سننی 8، 15 و 31 روزگی در مقابل بیماری نیوکاسل واکسینه شدند. در 7 گروه درمانی در سنین 16 تا 20 روزگی و 32 تا 36 روزگی بطور جداگانه آنتی بیوتیکهای فوق مصرف گردید و در یک گروه درمانی داروی سالینومایسین از 16 روزگی تا 3 روز پیش از کشتار به طور مداوم در دان مورد استفاده قرار گرفت. قبل و بعد از مصرف داروها یعنی در سنین 14، 20، 30، 37 و 50 روزگی، از جوجه ها خونگیی به عمل آمد و با انجام آزمایش ممانعت از هماگلوتیناسیون (Hl) عیار پادتن جوجه ها نسبت به واکسن نیوکاسل اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده توسط آنالیزواریانس و آزمون توکی از نظر آ»اری مورد مقایسه قرار گرفت. بر این اساس مشخص گردید که میانگین عیار پادتن گروه سالینومایسین در 51 روزگی به صورت معنی داری نسبت به گروه شاهد بالاتر بود (p< 0/05) ولی میانگین عیار پادتن سایر گ روه ها و شاهد، و نیز نرها و ماده ها اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند.

کلیدواژه ها

آنتی بیوتیکها، آنتی بادی، جوجه های گوشتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.