یافته های سرولوژیکی لپتوسپیرانی در گاو در ناحیه ارومیه، ایران

  • سال انتشار: 1377
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 53، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-53-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 410
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عسگر زینالی

گروه آموزشی علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

جلیل وندیوسفی

موسسه تحقیقاتی واکسن و سرم سازی رازی حصارک کرج، کرج، ایران

محمود جعفری

مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور د ام آذربایجان غربی، ارومیه، ایران

علی بهگام

شبکه دامپزشکی آذربایجان غربی، ارومیه، ایران

چکیده

لپتوسپیروز یکی از مهمترین بیماری های مشترک می باشد که به علت داشتن میزبانان مختلف حیوانات اهلی و وحشی، انتشار جغرافیایی وسیعی در دنیا دارد. عامل بیماری می تواند به طور مستقیم و غیرمستقیم از حیوانات اهلی و وحشی به انسان انتقال یابد و دو مرحله بالینی غیر ایکتریک و ایکتریک در انسان و حیوان ایجاد کند. نتایج آزمایشات وجود امل بیماری را در بین جمعیت گاوهای م نطقه نشان می دهد. در این م طالعه، از تعداد 427 نمونه سرمی گاو از مناطق مختلف ا رومیه حدود 62/5 درصد نمونه ها مثبت بوده و تیتر سرمی برابر یا بیشتر از 1:200 داشتند. بالاترین میزان مبتلایان (18 درصد) را منطقه دیزج دول =A داشته و کمترین میزان (11 درصد) از آن منطقه قوشچی = انزل = D بوده است. از نظر آماری اختلاف بین منطقه و موارد مثبت و منفی سروتایپ معنی دار نبوده است (P> 0/01). نتایج آزمایشات عیارسنجی و سروتایپینگ وجود 4 سروواریته pomona .canicola hondotruche .sejroe hardjo .grippotyphosaa را در بین گاوهای کانون های آلوده ناحیه ارومیه نشان می دهد. غالبت ترین سروواریته شناخته شده در بین گاوها L.S. grippotyphosa بوده (25/3%) و کمترین میزان آلودگی (10/5%) مربوط به سروواریته L.S. Pomona می باشد. تعداد مبتلایان گاوی با بیش از یک سروواریه شناخته شده حدود 5/15 درصد بوده است.

کلیدواژه ها

لپتوسپیروز، لپتوسپیرا آنتروگانز، سروواریته، سرولوژی، گاو، ارومیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.