ارزیابی نواحی مستعد کشت پسته در دشت نیریز با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سومین همایش کشاورزی و توسعه پایدار، فرصت ها و چالش های پیش رو
- کد COI اختصاصی: ASDOFC03_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 759
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
استادیار گروه علوم خاک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
چکیده
حفظ منابع آب و خاک برای هر کشور به عنوان سرمایه ای بسیار ارزشمند و یکی از شاخص های اصلی توسعه پایدار تلقی می گردد، چرا که آب و خاک و شرایط آب و هوایی سه فاکتور اساسی برای رشد گیاه به منظور تولید محصولات کشاورزی محسوب می گردد. پس با توجه به روند رو به افزایش جمعیت کشور و نیاز روز افزون مواد غذایی ضرورت دارد جهت حفظ و بهره برداری صحیح از آن اهمیت بسیار قائل شویم و به منظور حفظ و حراست از آب و خاک در جهت نیل به اهداف برنامه هایاجتماعی و اقتصادی پروژه های تحقیقاتی، راه حل های منطقی و مناسبی را ارائه دهیم. بنابراین در راستای مکانیابی صحیح و دستیابی به کشاورزی دقیق که یکی از موضوعات زیست محیطی دنیا است استفاده از روش های نوین ضروری می باشد. در تحقیق حاضر با استفاده از توانایی سامانه اطلاعات جغرافیایی به ارزیابی نواحی مستعد کشت پسته در شهرستان نیریز پرداخته شد. بدین منظور اطلاعات اولیه آب (شوری، سدیم قابل جذب آب و کلر)، خاک (شوری، سدیم قابل جذب خاک و عمق خاک)، توپوگرافی (شیب و طبقات ارتفاعی) و هواشناسی (متوسط دما، حداقل دما، حداکثر دما، دمای گرده افشانی، رطوبت نسبی و باران) منطقه جمع آوری و با استفاده از روش کریجینگ و رگرسیون در سامانه اطلاعات جغرافیایی میانیابی شدند؛ سپس بر اساس رابطه بین هر یک از پارامترهای محیطی و اقلیمی شهرستان نیریز و نیازهای اکولوژیکی پسته به طبقه بندی نقشه های حاصله بر اساس قابلیت کشت پسته پرداخته شد. در نهایت با بهره گیری از روش سلسله مراتبی، تخصیص ارزش و تلفیق نقشه های حاصله در محیط جی آیاس انجام که نتایج حاصله نشان داد که 45 درصد از ارضی مناسب، 46 درصد نسبتاً مناسب و 9 درصد از ارضی ضعیف و نامناسب جهت کشت گونه پسته می باشند.کلیدواژه ها
سامانه اطلاعات جغرافیایی، پسته، کشاورزی دقیق، مکانیابی، نیریزمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.